Business & Café

Mitől válik különlegessé lakhelyed?

18 dec 2017

Itt az idő, hogy megismerd egy vegyesfunkciós városnegyed előnyeit! 0212_finta_brb_0027_02.jpg

(A cikk megjelenését a Property Market Kft. támogatta)

Idén fénysebességre kapcsolt a hazai ingatlanpiac, daruk sorakoznak a főváros különböző részein, és habár a piac jórészt a lakóprojektekről szól, manapság a modern város- és ingatlanfejlesztés egyik legaktuálisabb kihívása inkább az, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után úgy, hogy közben minél minőségibb és kényelmesebb élettereket alakítson ki. Ennek egyik leghatékonyabb módja a jól megtervezett multifunkciós városrészek létrehozása.

Amikor lakóhelyünkről döntünk, rengeteget mérlegelünk és gondolkodunk azon, hogy minden a leggördülékenyebben menjen majd a hétköznapokban: legyen

  • praktikus a lakás;
  • olyan helyen, ahonnan nem macerás a munkába járás, a gyerekek iskolába járatása; ahol kielégítő az infrastruktúra, elérhetőek a kikapcsolódási lehetőségek és így tovább.

A lista szinte végtelen, jórészt életkorunk és szokásaink határozzák meg.

Zöldépítés extrákkal

A következő évtizedben főleg a fejlett országokban lendülnek nagyot a környezet - és az életminőség-tudatos építési megoldások az ingatlanpiacon. 21. századi igényrendszerre reagálva manapság egyre népszerűbbek a vegyes funkciójú ingatlanfejlesztések, amelyek segítségével nem kell lejjebb adni elvárásainkból. Számos sikeres nemzetközi példát (például a varsói Waterfront Projektet vagy koppenhágai Ørestad negyedet) ismerünk, melyek legfőbb előnye, hogy teljeskörű szolgáltatást biztosítanak; egyszerre nyújtanak otthont, kikapcsolódási lehetőségeket és kényelmes munkakörnyezetet. Ez remek megoldás olyanoknak, akiknek fontos a fenntarthatóság, és akik nem szeretnék, hogy környezetükben délután ötkor megszűnjön a nyüzsgés, de közben pihenni is tudnak. Ilyen városképet és városi életet meghatározó beruházás a Property Market Kft. által, a budapesti Kopaszi gát szomszédságában elindított BudaPart projekt is.

A beruházás célja egy olyan, Budapesten egyedülálló városnegyed létrehozása, amely az épített környezet kialakításával, a Duna-parti közparkhoz való közvetlen kapcsolatával kiemelkedő életminőséget, irodakörnyezetet és rekreációs lehetőséget biztosít az itt lakók és dolgozók számára egyaránt. 

Jelenleg a fővárosban kevés az ilyen, a belvárosból ennyire egyszerűen elérhető városrész, amelyet meghatározó természeti értékek vesznek körül. A fejlesztők nem zsúfolták tele a rendelkezésre álló 54 hektáros területet, arra is ügyeltek, hogy az épületek tulajdonságain túl a természet közelsége révén is csökkentsék a stressz szintjét, ugyanis 11 hektár vízfelület és 20 hektár zöldfelület garantálja a feltöltődést.budapart_2017_osz_backlight_796x396_1.jpg

Minden egy helyen a belvárosias életérzéstől a pihenőövezetekig

Összesen körülbelül 25-26 ezer ember dolgozik majd a BudaPart irodaházaiban, és a projekt végére csaknem hatezren élnek majd itt. Egy ekkora volumenű beruházás velejárója, hogy olyan modern parkolóházak, vendéglátóegységek, kellemes éttermek, üzletek, butikok, fitneszközpontok létesülnek, amelyekkel e modern lakó- és irodanegyed egy élő és kellemes centrummá válik a kerületben. Az élet minden területére kiterjedő fejlesztések így összhangban idézik a nagyvárosi életstílus és egyben a természetközeli külváros hangulatát, valamint lakóközösséget és inspiráló munkakörnyezetet is.

Ennek pedig pozitív hozadéka, hogy az itt vásárolt ingatlanokban nagy a felértékelődési potenciál: hisz amikor nemcsak egy-két évre választunk lakást akkor, ne csupán az aktuális környezetet nézzük, hanem a városfejlődési folyamatokat is!

A BudaParton idén június óta már zajlik az építkezés, az első ütemben készülő BudaPart Otthonok két lakóépülete és a BudaPart Gate irodaház kivitelezésért Magyarország legnagyobb magasépítő vállalata, a 21 éves szakmai múlttal rendelkező Market Építő Zrt. felel. Továbbá a BudaPart főterén építi Magyarország egyik vezető vállalata is a székhelyét, a 120 méteres MOL Campus-t, melyet a világhírű, londoni Foster+Partners építésziroda tervez.

E sokarcú, komplex és hazai viszonylatban egyedülálló fejlesztés már most nagyon népszerű a vásárlók körében. Az első ütem lakásainak zöme elkelt, de a második ütemben épülő ingatlanok értékesítése is már javában tart.  Az épülő irodák bérlési lehetőségeiről pedig a kizárólagos bérbeadó ügynökségek a Cushman & Wakefield és az Eston nyújtanak bővebb tájékoztatást.

Köszönjük, hogy az értékes idődet cikkünk olvasására fordítottad! Tudtál róla, hogy elköltöztünk? 

Csekkold le az új oldalunkat, szeretni fogod!

businessandcafe.hu

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása