Business & Café

Most te is kipróbálhatod a legmenőbb üzleti játékot

13 sze 2016

Számos lehetőség áll előtted, hogy az egyetemi/főiskolai éveidből a lehető legtöbbet hozd ki, és az állásinterjún már pályakezdőként se kelljen az önéletrajzod miatt szabadkoznod.

2_2.jpg

Évente 16 000 új közgazdász hallgató kezdi meg a tanévet. Mit teszel azért, hogy kitűnj a tömegből?

Sok nagyvállalat felvételijén az első rosta a logikus gondolkodásmód (pl. numerikus és logikai teszt), utána esetlegesen egy szakmai hozzáértést felmérő teszt következik, ugyanakkor ha ezeken túljutottál, akkor már a szóbeli beszélgetés következik, ahol biztosan terítékre kerül az önéletrajzod. Az első két akadályt még sokan meg tudják ugrani, ezért ezen a ponton is ki kell tűnnöd valamivel. Előkerülnek a tipikus kérdések úgy mint, mit tanultál, mik motiválnak, mivel foglalkoztál a tanulmányaid mellett? Kitörési pontok lehet, ha szakkollégiumi tag voltál, vagy valamilyen diákszervezet tagja, illetve a különféle versenyeken való részvételt is pozitívan értékelik. Például a különböző esettanulmányokra és üzleti szimulációra épülő versenyek jó lehetőséget adnak megmutatni komplexen a tudásodat. 

Tavasszal kipróbáltuk a legmenőbb üzleti játékot, most Neked is lehetőséged van rá

A korábbi cikkünkben bemutatott szimuláció ősztől már országosan elérhető üzleti szimulációs verseny formájában, amely a Corporaise nevet viseli. A verseny során 6 csapat verseng a korlátozott erőforrásokért, hogy a saját piacán a legjobb legyen. A legjobbak továbbjutnak a középdöntőbe, majd a személyes döntőbe.

 

6 + 1 ok, amiért érdemes részt venned a Corporaise Üzleti Szimulációs Versenyen:

1. Az elméleti tudásod a gyakorlatban akarod próbára tenni

2. Meg akarod ismerni magad, hogy milyen döntéshozó lennél

3. Kipróbálnád magad csapatban

4. Gazdasági összefüggéseket akarsz jobban megérteni

5. Szeretnél a jövőben felelős vezetői pozícióba kerülni

6. Saját vállalkozást akarsz indítani 5-10 éven belül

+1. Eleged van az állandó magolásból és végre a gyakorlatban szeretnéd megmutatni, hogy a Te csapatod a legjobb

 

Jelentkezési információk

Ha még nem döntötted el, hogy részt vennél versenyen, akkor ne halogasd sokáig, mert a jelentkezési határidő 2016. október 5-én véget ér. A jelentkezés regisztrációs díjhoz kötött, mely 3900 Ft csapatonként, tehát nagyjából 2-3 sör ára fejenként, mivel minden csapat 3 főből áll.

 

Jelentkezz a versenyre: www.corporaise.com

 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

(Cover fotó: innen)

süti beállítások módosítása