Business & Café

A Megállíthatatlan Emberek 10 Szokása Az Elsöprő Sikerért

04 jún 2015

Ki ne szeretné az élvonalban találni magát? De ki tudja valójában, hogyan juthat el oda? Tíz szokás, amellyel máris közelebb jutsz az áhított célhoz.

tumblr_np65f5p5qa1qc1ogno1_540.jpg

1. Hallgass a belső hangodra!

A világunkban egyszerűen felfoghatatlan, mekkora a "zaj". Reklámok, akciók, kínálatok, ajánlatok... Egy átlagos embert naponta több tízezer impulzus éri, és ennek legnagyobb része szennyként ülepedik le a tudatalattinkban. 

Merj néha elcsendesedni, elvonulni, és egyedül végiggondolni, mi a célod, mi a megérzésed. 

2. Lázadj!

Ne kövesd a trendeket, ne hajolj meg mindenkinek, ne fogadj szót azért, mert valaki rád szól. Az egészséges lázadást az üzleti életben innovációnak hívjuk.

A mi iparágunk nem tiszteli a hagyományokat - csak az innovációt. - Satya Nadella, Microsoft

3. Fejleszd a kommunikációs készséged!

tumblr_np6valpzhy1uukb1qo1_500.jpg

Minden kommunikáció. Egy kapcsolatfelvétel, egy e-mail elküldése - az emberek beszélnek, kommunikálnak egymással. Érvek találkoznak, viták formálódnak, rengeteg múlik azon, milyen formában tudod képviselni magad. 

Rengeteg trükk, jó tanács, és építő jellegű technika könnyítheti meg ezeket a folyamatokat, amelyekről már mi is többször írtunk.

4. Tanulj meg olvasni a non-verbális jelekből!

Még mindig nem eléggé köztudomású tény, hogy a kommunikációnak csupán a 30, legfeljebb 40 százaléka verbális. Mit jelent ez? Hogy a testünk minden pontja különböző jeladóként viselkedik a másik számára, amit egy jól képzett személy tökéletesen dekódolni tud

Néhány jól felépített könyv megtanulásával pár hét, hónap alatt olyan személy lehetsz, akit szinte nem lehet a naptól megvezetni.

5. Beszélj legalább egy idegen nyelven!

A "Keressük a siker titkát" interjúsorozat alatt kiderült, mennyire fontos az idegen nyelv ismerete. Nem beszélve arról, sokkal több információhoz juthatsz, több emberrel tudsz megismerkedni, és biztosan nagyobb eséllyel kapsz zsírosabb állásokat is!

6. Engedj a változásnak!

tumblr_ngxhhq9vrd1qkv30do1_540.jpg

A fizika törvényei is kimondják: világunkban egy dolog biztos, a változás. Nyárból ősz, őszből tél, magból virág, gyermekből felnőtt, és így tovább. Ahogy egy bölcs filozófus is megmondta: ha bal lábammal a folyóba lépek, jobb lábammal már másikba fogok.

Ha viszont ez tényleg így van, nem lenne érdemes elfogadni?

7. Legyél naprakész!

Az életben minden nap új lehetőség, viszont erre készen is kell állni. Még ha egy átlagos nap is vár rád, te legyél készen, tedd rendbe magad, öltözz ki, és tekints egy nagy potenciálként a világra.

8. Folyamatosan képezd magad!

Minden nap új nap, minden nap új megértések, felfedezések születnek. Nem lennél nyerőbb helyzetben, minél korábban tudsz róluk?

9. Sportolj!

mti5nzc4mjqyntcwodc0oduw.gif

Az egészséges élet hogyanjairól és fokozatairól éveket lehetne vitatkozni, de tudjuk, a hosszú bölcselkedő vitákban nem sok bölcsesség lakozik. Lehet lázadni ellene, lehet bármit mondani, az aranyközépút megtartásával igenis előnyösen hat az emberre a testmozgás.

Legalább hetente pár alkalommal mozgasd át magad, vagy keress olyan lehetőségeket, mint például buszozás helyett negyed óra séta, vagy autózás helyett tíz perc bicikli.

10. Kelj fel, és feküdj le időben!

A biológiai órád precíz működése elképesztő erővel hathat. Nehezen tudod beosztani a napirended? Sokáig kell éjszakáznod, kialvatlan vagy? A napi rutin kialakításának alapja, hogy ez a két végpont - az ébredés, és az elalvás - harmóniában álljon egymással.

moremoremore.png

facebook_icon02.pngBusiness & Café - a Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

süti beállítások módosítása