Business & Café

Hogyan Lesz Valakiből Vállalkozó? Kezdetek

21 jún 2015

Vállalkozásba az emberek a legkülönbözőbb megfontolásokból kezdenek. Elérendő nemes cél, vagy csak egyszerű pénzhalmozás? Egy egész világ életét megkeserítő probléma megoldása vagy csak a strand legjobb lángosát előállítani? A kezdetek mindig meghatározóak!

riareacom.jpg

1. A vég kezdete?

52suburbscom4.jpg

Sokak vállalkozói karrierje indult azzal a látszólag kedvezőtlennek tűnő fordulattal, hogy elveszítették az állásukat, és kényszerből kezdtek bele a vállalkozói létformába. 

Három név a tömegből akiket kirúgtak a munkahelyükről mára pedig sikeresek és elképesztő életutat tudhatnak maguk mögött: Oprah, JK Rowling, Michael Bloomberg - mindnyájukat kivágták a munkahelyükről, az pedig, hogy az életük fenekestől felfordult, jobb öltet híján arra kényszerítette őket, hogy azzal kezdjenek foglalkozni amivel mindig is szerettek volna. Úgy tűnik az ötlet jó volt, ők pedig jobban jártak azzal, hogy belekényszerültek a vállalkozásba, mintha tovább ücsörögtek volna a vacak munkahelyükön.

2. A kezdet vége?

52suburbscom6.jpg 

 A klasszikus út, amikor valamilyen józan megfontolás terel a vállalkozásod megalapítása felé.

Ez lehet:

  • a millió dolláros ötleted
  • valamilyen tulajdonság ami csak egy vállalkozás keretei között kamatoztatható
  • vagy az a szabadság és függetlenség utáni vágy - amit csak egy vállalkozás felépítése adhat meg  

A sikerhez nehéz és fárasztó út vezet, de ha megvan az ötlet és érzed magadban azt az értelmi és érzelmi felkészültséget amire szükség lesz a saját vállalkozásod felépítéséhez - ne várj vele tovább! 

moremoremore.png

facebook_icon02.pngBusiness & Café - a Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

(Képek: rearia.com, 52suburbs.com)

süti beállítások módosítása