Business & Café

…és így menti meg a világot a kávé!

23 sze 2015

Isszuk azért, hogy magunkhoz térjünk egy álmos reggelen, isszuk mert jó kísérője egy baráti beszélgetésnek, isszuk, mert az illata erre csábít és isszuk, mert egy tökéletesen elkészített kávékülönlegességnek lehetetlen ellenállni.

businessandcoffee_2.jpg

Egy csésze kávé képes megmelengetni a lelkünket is, persze csak akkor, ha valóban olyan, amilyennek lennie kell. Egy igazi eszpresszó soha nem lehet langyos, híg vagy éppen zacctól “díszített”, különben az a bizonyos utolsó korty utáni mosoly is pontosan olyan fanyar lesz, mint a rosszul elkészített kávé. Ugye te is úgy gondolod, hogy ez semmiképpen nem történhet meg?

businessandcoffe_1jpg.jpeg

Ezért is szeretjük a kávészenvedélyünket szakavatott kezekre bízni, mert azt gondoljuk, ez akkora ördöngösség, melyhez minimum szuperképeségekkel kell felvértezni magunkat. Eddig ez talán így is volt, de ma már bárki elsajátíthatja ezt a képességet, akár itt, Magyarországon is egy olyan tanfolyamon, ahol gyakorlatilag minden lepel lehull azokról a titkokról, amit a profi baristák őrizgetnek. Ami valójában nem is olyan nagy titok, hiszen napjainkban 26 országban működik Kávéegyetem.

Professzionális barista-képzés itthon

businessandcoffee_4.jpg

De mit is tanulhatnak a lelkes kávérajongók? Gyakorlatilag mindent, amihez csak egy kicsit is köze van a kávénak, tehát egy valóban átfogó tudásra tehetnek szert arról, hogyan termesztik a legjobb alapanyagokat a kávéhoz, mik a jó pörkölés feltételei, milyen eszközöket szükséges használni a tökéletes végeredményhez és arról is, hogyan is kell művészi módon kóstolni egy csésze feketét.

A tanfolyam pedig egy nívós, nemzetközileg elismert Barista/Kávészakértő diplomát is ad a képzés lezárásaként, mely a színvonal elkerülhetetlen növekedésével a forgalom megugrását is eredményezi a vendéglátásban dolgozók számára.

businessandcoffee_3.jpg

Az Universitá del Caffé 3 napos kurzusára már csak néhány szabad hely van, a jelentkezők pedig egy 10 ezer forint értékű utalvánnyal is gazdagodnak, mely az EspressoShop.hu webáruházában vásárolható le, minőségi kávés termékekre. Hogy stílszerűek maradjunk: ne habozz, jelentkezz és legyél a legjobb kávémester!

süti beállítások módosítása