Business & Café

Hogyan tartsd magad motiváltan?

29 nov 2015

Tudod, hogy mi hajt téged és miért kelsz fel minden reggel, mész dolgozni, tárgyalni vagy egyetemre? Akkor gratulálok, mert nagyon szerencsés helyzetben vagy! Bizonyára tisztában vagy a céljaiddal és a „miértekkel”. De arra is koncentrálsz, ami igazán örömet okoz?

3026089-poster-p-1-ask-the-experts-how-do-i-find-the-motivation-to-get-to-the-next-stage-of-my.jpgA mindennapokban hajlamosak vagyunk elveszíteni a valódi értékeket, az úgynevezett MIÉRT-et, ha úgy tetszik, a valódi céljainkat. Dolgozunk, tanulunk, várjuk a péntek délutánt, hogy végre kezdődhessen a hétvége, de mikor élünk igazán? Mire vágyunk valójában és mennyi mindent teszünk meg érte, hogy elérjük? Értem én, hogy egyetem után egy jó munkára, alkalmazotti létben előléptetésre, vállalkozóként nagyobb sikerekre a cég életében, hatalmas nyereségre.

De ha őszinte akarsz magadhoz lenni, főleg magadhoz, ezért mindent megteszel? Konzekvensen, mindent tervszerűen csinálsz, magadból is a legjobbat hozod ki?

Velem gyakran előfordul, hogy annyira túlvállalom magam az élet különböző területein, hogy nem jut idő arra, ami a legfontosabb. Magamra. Ez egy kicsit egocentrikusan hangzik, de ha nem vagyunk kipihentek, regeneráltak, hogy tudnánk minden területen 100%-ot nyújtani?

Az első és legfontosabb módja annak, hogy mindig a toppon légy, ha kipihent vagy és relaxálsz egy kicsit.

1. Tudd, hogy miért csinálod!

A céljaimat igyekszem szem előtt tartani, egy füzetbe szépen beleragasztottam képek formájában. Van, akinek a falán vannak bekeretezve, van, aki a laptopján tárolja, de a lényeg, hogy legyen előtted. Amikor ránézek a különböző érzések fognak el. Motiváltnak, megállíthatatlannak érzem magam.

Ha már annyi embernek sikerült az önmegvalósítás és a céljaikat elérni, ugyan PONT NEKEM NE MENNE? Vizualizáld és éld bele magad a jövőd okozta örömökbe!

52suburbscom8_1.jpg

2. A körülötted levő emberek határoznak meg téged

Ismerkedj meg hozzád hasonló, céltudatos emberekkel! Fontos, hogy kikkel veszed körbe magad. Az ember a családját ugyan nem, de a barátait, ismerőseit megválogathatja. Ez egy nagyon jó hír!

Hozzád hasonló emberekkel ismerkedhetsz, akiknek az életstílusuk, a céljaik, hobbijaik azonosak a te kedvenc tevékenységeiddel. Nemcsak, hogy motiválhatnak, de akár versenghettek is egymással!

3. A család, mint a legfőbb motiváció

inheritedvaluescom.jpgA család, az anyagi biztonság és jólét a legfőbb motivációs tényezők. Akinek van már gyermeke, az tudja, hogy a legfontosabb, hogy mindent megadhasson neki, akár olyat is, amiben hiányt szenvedett a szülő.

Ha mindent megadnál a családodnak, akkor tegyél meg értük annyit, hogy kellő mennyiségű időt fordítasz rájuk, hasznos és tartalmas időt töltesz velük. Ez téged is feltölt, így a hétfői meeting is örömtelibben indul majd, a hétvégi relaxáció után.

4. Járj olyan képzésekre, ahol tanulhatsz!

Fontos, hogy a megszerzett tudást használd végre, de ezen felül új dolgokat is tanulj.  Rengeteg vállalkozónak szóló rendezvény, továbbképzés létezik, számtalan sikersztorival, ami téged is motiváltan tarthat.

Kapcsolatokat is építhetsz, névjegykártyát cserélhetsz. Olvass személyiségfejlesztő könyveket, az is egy rendkívül pihentető program.

paulkimstudioscom.jpg

5. Mozogj rendszeresen!

Tény, hogy a mindennapi életben nem mindig van idő mozogni, de fontos! Egyrészt nem árt, ha megérünk egy bizonyos kort, még az unokákkal is tudunk játszani. De egy jó edzés nemcsak formában tart, hanem levezeti a feszültséget is, jó kondiban tart. Tehát heti 3 alkalommal szánjunk rá időt.

Ha szem előtt tartjuk a céljainkat, tudjuk, miért érdemes mindennap felkelnünk, akkor nagyobb örömmel látunk neki a munkának is akár egy hideg téli napon is. Jutalmazzunk meg magunkat az elért sikereinkért, fordítsunk elég időt a testi-lelki feltöltődésre, hogy ösztökéltek maradhassunk továbbra is!

Tervezzük meg a munka folyamatát, és motiváltan fogjunk neki a jövő építésének!

 Kalydy Yvettemoremoremore.png

gyakornok_button.png

 

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

(Képek: fastcompany.com, 52suburbs.com, inheritedvalues.com, paulkimstudios.com)

süti beállítások módosítása