Business & Café

Hogyan tudod biztosan megvalósítani az újévi fogadalmadat?

02 jan 2016

Mindnyájunk életében szükség van a változásokra. Minden évben megfogadunk valamit, mivel tudjuk, hogy van még hová fejlődnünk. Keressük azt az időpontot, ami alkalmas arra, hogy végre elindítsunk valami változást. Az új év valamiért mindig vízválasztónak bizonyul. De mi kell ahhoz, hogy végre igazán komolyan vegyük saját magunkat?

image1full.jpg

1. Hagyj magadnak IDŐT!

Minden változás elhatározás és idő kérdése, így hagyj időt a megújulás folyamatának. Először is hozol egy döntést, hogy változtatni szeretnél életed valamelyik területén. Ez már önmagában elismerendő. Tartsd azt szem előtt, hogy elsősorban magadnak kell, hogy bizonyítsd a kitartásod. Akár sportról, tanulásról vagy üzletről van szó, a körülötted levő emberek a kisugárzásodat fogják észrevenni, illetve a hozzáállásodat.

2. Tervezd meg minden hetedet!

Ha következetesen élsz, naptárba vezeted a mindennapi programjaidat, akkor nem folyik ki az idő a kezed közül. Tisztában leszel a teendőiddel és lesz időd, hogy megvalósítsd a saját magadnak tett ígéreteidet. Fontos, hogy ne egyik pillanatról a másikra várd a változást, hanem folyamatában.

d1_620x413.jpg

3. A sikeres emberek korán kelnek

Nagyon sok sikeres embertől hallottam, hogy fontos a korán kelés. Igazából, ha őszinték szeretnénk lenni magunkhoz, néha nem olyan rossz 9 órakor kelni. De az már késő! A korán kelő emberek könnyebben gazdálkodnak az idejükkel, frissebben indul a napjuk. A reggeli mozgás is jó napindító lehet, nem beszélve arról, hogy nyugodtan tudsz reggelizni. Egy lépéssel a többi ember előtt lehetsz, és ehhez nincs másra szükséged csak egy adag elhatározásra.

Ha egy nap 24 órából áll, és te 6 órát alszol, akkor marad 18 órád munkára. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 órát alszom". Azt javaslom, aludj gyorsabban. – Arnold Schwarzenegger

tumblr_static_b375cu0f3yg404kw8c0088gwg.jpg

4. Mindent, amit csinálsz, legyen mérhető

Akármi is a fogadalmad vagy célod, legyen mérhető. Például, ha 10 kg-ot szeretnél lefogyni, akkor az ugyebár számokban mérhető. De mi a siker mértékegysége? Van, ahol karrierszint lépés, fizetésemelés, verseny megnyerése, elismerés. Hogy el tudd érni ezeket az eredményeket, kitartó munkára és időre lesz szükséged. Kemény munka vár rád, de meg fogja érni.

5. Ünnepeld meg az eredményességed

Ha valamire elkezdesz koncentrálni, és igazán tenni érte, akkor az eredmény már magától fog jönni. Ez olyan pozitív érzéssel fog eltölteni, hogy a többi vágyadért egyre kitartóbban fogsz majd tenni, bevonzod majd a sikert az életedben. Ünnepeld meg magadat a részeredményeidért is, mert igazán megérdemled! Sok sikert!

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

yvette.pngKalydy Yvette
Pénzügyi tanácsadó, kereskedelmi asszisztens. Szabadidejében szívesen ír, olvas, és sportol – fut, golfozik. Célja, hogy inspiráljon, ösztönözzön másokat. Az Óbudai Egyetem kereskedelem és marketing szakos hallgatója.

süti beállítások módosítása