Business & Café

3 tipp a világ legnagyobb befektetési gurujától, Warren Buffettől!

14 ápr 2016

Szeretnél ellesni pár tippet a világ egyik leggazdagabb befektetőjétől? A most 85 éves Warren Buffet mindig is jól bánt a pénzzel. Az omahai bölcs néven is elhíresült befektető 2008-ban a Forbes listáján a leggazdagabb emberként szerepelt. 
a383d162a97be62a400e00c320eae9c7-warren-buffett-donates-record-breaking-2-8-billion-to-charity.jpg

1. A mohóság rossz tanácsadó

Ha olyan dolgokat veszel, amikre nincs szükséged, hamarosan olyan dolgokat fogsz eladni, amikre szükséged lenne, állítja Warren Buffett.

A befektető még mindig abban az ingatlanban lakik, amit 1958-ban vásárolt. Nem tartja szükségesnek, hogy elköltözzön, és fényűző palotákban éljen a világ körül, hiszen ettől nem lehetne jobb az élete. 
"Boldog vagyok itt. Elköltöznék, ha úgy gondolnám, hogy máshol boldogabb lennék", mondta az ohamai bölcs a BBC-nek.

s-warren-buffett-home-large640.jpg2. Élj a befektetéseidből!

Warrent a befektetései és az előrelátása tette a világ egyik leggazdagabb emberévé. Még az amerikai elnöknek, Barack Obamanak is Ő ad befektetési tanácsokat. De az egyik legjobb üzlet az önmagunk képzésébe való befektetés. Warren Buffet kedvenc könyve, róla és a befektetéseiről szól, amiket vállalatvezetőknek és befektetőknek ajánl. "Ha egyetlen könyvet kellene kiválasztanom, ez lenne az."

Vedd magad körül olyan emberekkel, akiket csodálsz, akikre felnézel!
Ismerkedj és építs kapcsolatokat! Fontos, hogy olyan eberekkel vedd körül magad, akiktől képes vagy alázattal tanulni. Ha a sikeres emberek tanácsait követed, könnyen te is azzá válhatsz! Ismerd meg a határaidat, az erősségeidet és azokra fókuszálj, ne a gyengeségeidre. A befektető nagyon jó barátságot ápol Bill Gates-szel, akivel együtt nagyon sokat jótékonykodnak.

bg.jpg

3. A meccset azok a játékosok nyerik, akik a pályát figyelik, és nem azok, akik le sem tudják venni a szemüket az eredményjelző tábláról.

A dollármilliárdos befektető rendkívül jól osztja be az idejét, hiszen az idő pénz, így nem szabad vesztegetni! Nem a pillanatnyi körülményekre kell a hangsúlyt helyezned,  hanem a céljaidat kell látnod magad előtt. Éppen ezért találj olyan munkát, amit annyira szenvedélyesen szeretsz csinálni, és ha nem pénzért csinálnád, ugyanolyan szenvedéllyel dolgoznál. Ez a Buffett birodalom titka. 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

yvette.pngKalydy Yvette
Pénzügyi tanácsadó, kereskedelmi asszisztens. Szabadidejében szívesen ír, olvas, és sportol – fut, golfozik. Célja, hogy inspiráljon, ösztönözzön másokat. Az Óbudai Egyetem kereskedelem és marketing szakos hallgatója.

süti beállítások módosítása