Business & Café

5 TED videó ami garantáltan beindítja a karriered

05 júl 2016

Az üres öt percek és unalmas ebédszünetek, mint kiaknázatlan erőforrások kihasználására kínálunk remek megoldást. Ha szeretnél kikapcsolódni pár percre a munkahelyen, de már unod a Facebook pörgetését és cicás videókat sem illene az irodában nézni, akkor itt a legjobb megoldás, hogy kicsit feltöltődj, inspirálódj és fejleszd magad!

17d8d21.png

A TED előadások a világ egyik legnépszerűbb és legnézettebb online előadássorozata. Nézettsége eléri a több száz milliót, nem véletlenül, hiszen nem mindenki engedheti meg, hogy részt vegyen egy TED konferencián (kb. $6000). A TED.com-on több száz videó és lejátszási lista közül lehet válogatni (legkedveltebb témák a boldogság, siker, pénz).

Nézzük melyek azok a videók, amelyek hatására az ebéd szünet után feltöltődve, hatékonyan fogod tölteni a munkaidő hátralévő részét, kajakóma helyett.

1. Miért becsüljünk alá a félsikert?

Sarah Lewis előadása segít ráébredni, hogy a félsikert is értékelnünk és ünnepelnünk kell. Miért becsüljük alá azt, ha próbálkozunk és küzdünk az álmainkért? A videó segít újraértelmezni a kudarcot és megtanít, hogyan építkezzünk belőle.

2. Szeretet vagy beletörődés?

Scott Dinsmore egy egyszerű kérdést tett fel a megkérdezetteknek: Miért végzed azt a munkát amit? Scott bevallja őszintén, kérdése hatására a legtöbben felmondtak a munkahelyükön mert ráébredtek, hogy nem azt csinálják, ami a szenvedélyük.

3. Akik többre hivatottak

Életünk során számtalanszor felteszik nekünk a "Mi leszel ha nagy leszel?" kérdést, ami idővel egyre frusztrálóbbá válik. Emilie előadásában ezt a kérdést feszegeti, hogy mi ennek az oka és mi lesz azokkal az emberekkel akik nem tudják megválaszolni ezt a kérdést, mert túl sok minden érdekli őket.

4. A mozgás hiánya

Nilofer Mechant rövid, de lényegre törő beszédében arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire sok időt töltünk ülve egy nap. Ideje bevezetni nálunk is a sétálós megbeszéléseket, mert csodákra képes a friss levegő!

5. Siker a szemléletmódváltás által

Gyakran küzdünk a külső nyomással, ami kreativitást és a produktivitást hivatott előhozni belőlünk, ellenben csak frusztrációt gerjeszt. Az Ízek, imák, szerelmek írónője segít abban hogyan ébresszük fel a bennünk élő zsenit és ne hagyjuk, hogy a mögöttünk álló siker megrémisszen (igen, jól látod, a mögöttünk álló siker!).

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

(Kép innen)

Fejér Anita

süti beállítások módosítása