Business & Café

3 cél, amit feltétlen jelölj ki magadnak!

23 júl 2016

Hogyan lehetnék boldog? Hogyan lehetnék sikeres? Hogyan lehetnék gazdag? Teszi fel magának a kérdéseket az ember, de lehet, hogy ezek nem a jó kérdések? Milyen célokat jelöl ki magának egy sikeres és boldog ember?

abstract-sunset-girl-picjumbo-com.jpg

A válasz is legalább olyan érdekes, mint a kérdés. Az egyetlen fontos szempont, hogy szeresd amit csinálsz. Ehhez pedig nem kell más, mint hobbik! Így van, mindössze 3 hobbira lesz szükséged a boldogság eléréséhez!

1. Ami pénzt hoz neked

freshly-brewed-coffees-from-coffee-machine-picjumbo-com.jpg

Egy hobbi ami pénzt hoz. Egyáltalán nem lehetetlen. Van akire rátalál a hivatás, ami boldoggá teszi. Sokan úgy jutnak el az álommelóhoz, hogy a karrierjükben éles váltásokkal haladnak egyik ponttól a másikig.

Egy dolog viszont biztos, tudnod kell mi az ami boldoggá tesz, vagy mi az amit szeretnél csinálni, és meg is kell próbálnod elérni. Ha elbuksz az sem baj, mert a kudarc új célok felé irányít majd, de legalább nem kell kérdezgetned magadtól:

- Mi lett volna, ha?

2. Ami kreatívvá tesz

colorful-dslr-wide-lens-close-up-picjumbo-com.jpg

Álmaid hivatásának gyakorlása közben is akad majd némi szabadidőd. Ezt elsősorban nyilván szerető családi, baráti körben kívánod eltölteni, de mégis kell egy saját szenvedély. Egy hobbi, amiben kiteljesedhetsz, valamilyen gondolatébresztő, szellemileg frissítő tevékenység.

A lényeg, hogy inspiráljon. Lehet az festészettől (Churchill egyik kedvence) kezdve, a bogárgyűjtésen át (David Rockefeller legkedvesebb szabadidős elfoglaltsága), a favágásig bezárólag (Kocsis Zoltán zongoraművész-karmester hobbija) bármi.

Az egyetlen fontos szempont, hogy a hobbid gyakorlása szellemi felfrissülést hozzon az életedbe!

3. Ami formában tart

young-fit-woman-on-morning-jogging-run-picjumbo-com.jpg

Mozgás! Az agyad fogja megteremteni a sikeredet, de általában csak akkor tud teljes, üzemi fordulatszámon pörögni, ha a tested is karbantartod. 

Éppen ezért fontos, hogy az ember valamilyen mozgásformát is beépítsen a hobbijai közé. A választás itt is csak rajtad áll, kizárólag két fontos szempont létezik: az első, hogy pörgesd fel a szervezeted, a második pedig, hogy élvezd!moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása