Business & Café

10 tipp modellektől, hogy hogyan szedj fel modelleket!

07 aug 2016

Bátortalan vagy? Nem tudod, miért vagy képtelen meghódítani életed nőjét? Modell lányokkal készült riportunkban felfedjük a női szívek titkait!

rand.jpg

Barati Biankával és Kedves Melindával, az Education Kulcsár mentorprogramjában résztvevő modellekkel beszélgettünk arról, hogy a lányok szemében milyen az ideális férfi!

1. Hajrá fiúk!

A kutatás egyik legfontosabb eredményét, mindjárt első állításaink között elspoilerezhetjük. A legnagyobb akadály a szívek meghódításában, az hogy a lovagok már attól is berezelnek, hogy egyáltalán odamenjenek szívük hölgyéhez.

Azt figyeltem meg, hogy ha egy lánynak jó a megjelenése és egy picit szebb az átlagnál, akkor nem merik megszólítani.

Melinda

Krónikus magabiztosság hiánnyal küzdő lovagjainkat a hölgyek lehetséges eszköztárukkal próbálják biztatni, lássuk mik a legfontosabb jelek.

Mindenkinek jól esik, ha odamennek hozzá ismerkedni. A lányok többféleképpen is jelezhetnek egy fiúnak, hogy szívesen vennék a közeledését. Biztatás lehet egy mosoly vagy egy kedves tekintet is.

Bianka

Tekinteteket begyűjteni, csábító mosolyokat helyesen dekódolni, és már mehet is! 

2. Odamenni - jóból is megárt a sok

A határozottság és a kitartás dicséretes tulajdonságok, de riasztó ellenpéldák is szép számmal akadnak. 

Korábban másfél évig dolgoztam vendéglátásban, és nagyon sokféle próbálkozással találkoztam. Volt egy kimondottan ijesztő eset is, amikor egy srác zaklatni kezdett.

Kezdetnek egy szál rózsát hozott. Később egy szerelmes levelet adott be a munkahelyemre, amit befújt a parfümjével. Végül amikor felmondtam a munkahelyemen, és már minden internetes felületen letiltottam, elkezdett írogatni a barátaimnak, hogy árulják el neki a címemet, vagy adják meg neki a telefonszámomat, mert találkozni akar velem. Szerencsére azóta sem találkoztunk.

Bianka

3. Első benyomás - egy jó vicc többet ér, mint egy Rolex?

melinda_01.jpg

Talán a legmegdöbbentőbb eredmény, hogy a "Szia! Van kedved ismerkedni?" nem a legrosszabb felkonf. Sőt, szódával elmegy. Nem a legkreatívabb megoldás, de állítólag mindenki ezzel kezdi, ezért vagy neked is működik majd, vagy ha bármilyen kreatívabb szöveggel indítasz, máris nyertél. És, hogy mit díjaznak a lányok kreatív megoldások terén?

Egy időben sokat jártam egy kávézóba, és volt egy srác aki mindig szemben ült le velem. Egyszer amikor indult, szalvétából hajtogatott nekem egy kis virágot, írt rá néhány kedves gondolatot, a nevével, és a telefonszámával együtt. Nagyon aranyos volt.

De volt olyan is, hogy a fiú egy közös ismerősünktől megkérdezte, hogy hol dolgozom és futárral küldetett nekem egy csokrot; és abban volt egy aranyos levél, hogy tőle kapta meg az elérhetőséget és szeretne találkozni velem. Neki igent is mondtam.

Volt viszont egy srác, most a Forma1 futamon, aki odajött hozzám, mondta, hogy melyik csapatnál dolgozik; mutatta a drága óráját, és kérdően nézett rám. Nem hatott meg a dolog. Nálam nem ez számít, nem így működik az ismerkedés.

Melinda 

Kerülni kell viszont a lejárt szavatosságú szövegek használatát. A szeretnék ismerkedni elégséges, de a "cukor ment a szemedbe, hogy ilyen édesen nézel?" és a "szia cica van gazdád?" valószínűleg a kívánttal ellentétes hatást fog kiváltani.

4. Külső: a kar izma vs. karizma

A srácok örök félelme. Vajon elég jó vagyok-e nála? Nos a helyzet az, hogy bár fontos a megnyerő külső, nem feltétlenül ezen múlik majd.

Nyilván számít a külső, mert kell a kémia. Viszont nem sablonokban gondolkozom, nincsen ideálom, a legfontosabb, hogy a fiú valamivel ragadja meg a figyelmem, ébressze fel a kíváncsiságom.

Az intelligencia is nagyon fontos szempont a számomra. Nem szeretem a buta férfiakat, mert hibába lehet akármilyen gyönyörű valaki, ha nem lehet vele beszélgetni.

Bianka

Az ideális külsőt tehát sokkal inkább úgy tűnik, a kisugárzás határozza meg, és nem is feltétlenül önmagában lényeges. 

bianka_01.jpg

Annyira szubjektív, hogy ki néz ki jól, és ki nem. Egyetlen szerethető részlet is vonzóvá tehet egy férfit. Lehet a szem vagy a kéz is az a magával ragadó tulajdonság, ami miatt az esetleges hibák nem is tűnnek fel igazán.

Bianka

5. A meghatározó részletek: haj/szem/kéz/cipő

A lányok elmondása alapján, szerencsére a külsőnkről olyan elemek alapján döntenek, amelyeket markánsan tudunk befolyásolni, az egyetlen lényeges szempont, hogy jól döntsünk ezek kialakításakor.

  • Haj: mindenkori trendek szerint elfogadható, ápolt, és rendezett séró.
  • Szem: nem az számít, hogy milyen színű, vagy mekkora. Úgy látszik a lányoknak tényleg a lélek tükre, olvasnak is benne amint tudnak, ehhez persze az kell, hogy nézz rájuk!

Ismerkedéskor a szem az egyik legfontosabb részlet, mert ha a fiú nem tartja a szemkontaktust, valószínűleg nem őszinte ember.

Bianka

  • Kéz: nem az számít, hogy fizikai munkától eldurvult, vagy zongorázástól kifinomodott, hanem inkább az, hogy a kezed karakterétől függetlenül alapvetően ápolt-e, és hogy hogyan épül be a nonverbális kommunikációdba.

Én például utálom, ha egy férfi ökölbe szorított kézzel jön oda, vagy babrál az ujjaival beszélgetés közben, azt érzést kelti bennem, hogy menne már haza. Vagy nem tudja, hogy mi legyen a következő lépés, vagy ideges és attól én is ideges leszek.

Melinda

  • Cipő: nem az ára a lényeg, hanem az állapota. 

Így van a cipővel is, hiába néz ki tök jól egy férfi, ha egy ápolatlan cipő van rajta. Ha valaki figyel a cipőjére, akkor biztosan figyel a többi részletre is.

Bianka

4 részlet, ráadásul mindegyikről te döntesz, felvillanyozó nemde?

6. A nagy dobás: miből lesz randevú?

melinda_02.jpg

Úgy látszik az ismerkedési sorrend a következő:

  • Ismerkedés:valamilyen interakcióval felhívod magadra a lány figyelmét, ami alapján pozitív véleményt alkothat rólad.  
  • Facebook:

Ha ismerkedünk, a srác általában eljut a facebookig. De én nem szeretem az írogatást, ha szeretne tőlem valamit, akkor inkább kérje el a számomat, és hívjon fel.

Melinda

  • Telefon:veszélyesebb terep, mint a Facebook, mert szükségszerűen őszintébb is. A lányok éppen ezért azokkal, akiben látnak valamit, inkább telefonra terelik a beszélgetést, mert sokkal nehezebb megjátszani magadat, mint chatelés közben 
  • Randi:a mindent vivő első randi. 

7. Ne gondold túl!

Lehetséges udvarlóként az egyik legkomolyabb hiba, amit elkövethetsz az az, ha túlgondolod a szituációt. Az imádott lány valószínűleg semmit sem tud rólad, éppen ezért nem igényli a körmönfont, többlépcsős terveket, amelyekben majd hősszerelmesként tetszeleghetsz. A legtöbb lány számára ez csak simán ijesztő! 

Egy srác instagramon meg facebookon is elkezdett követni, és mint később kiderült nézte, hogy milyen eseményekre igazolok vissza. Egyszer csak ott várt egy rendezvényen egy szál rózsával. Elmesélte, hogy már hónapok óta figyel, és meg szeretne ismerni. Ne ez nagyon ijesztő volt. Nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, úgyhogy elmenekültem.

Melinda

A drámai elemek is működhetnek, de azért itt is érdemes meghúzni egy bizonyos határt.

A Campus Fesztiválon, odajött hozzám egy fiú, mélyen a szemembe nézett, és nem szólt egy szót sem, csak széttépte a pólóját a mellkasán. Várt egy kicsit, hogy mit szólok hozzá, és amikor látta, hogy ez most nem sikerült, továbbállt.

Bianka 

8. A randevún

Sok fontos szempont merül fel az első randi kapcsán. Az első, hogy a szervezés során nem kell udvariaskodni, határozottnak kell lenni. Az ál-figyelmességnek csomagolt bénaság nem működik a gyakorlatban. 

A személyes találkozókkal kapcsolatban én nem szeretem, ha az első randin nekem kell kitalálni, hogy hova menjünk. Mondja meg a srác.

Melinda

A másik fontos szempont, hogy nem baj, ha a program meglepetés, de tájékoztatni kell szívünk hölgyét a program jellegéről, hogy megfelelően tudjon ruhát választani. Ha tetszik, ha nem, partnerünk hangulatát teljességgel tönkre tudja tenni, ha úgy érzi nem megfelelően öltözött fel a programhoz. 

Volt egy srác, akivel meccset néztünk. Megbeszéltük, hogy teljesen hétköznapi ruhában nézzük meg, erre amikor találkoztunk, látom, hogy kiöltözött a focimeccshez, nagyon zavaró volt.

Bianka

Úgy látszik, gyakori hiba lehet, mindkét lány járt már így.

Vacsorázni mentem egy fiúval. Megbeszéltük, hogy nem egy annyira elegáns helyre megyünk. Elmentem hétköznapi ruhában, erre egy luxus helyre mentünk, ott volt 8-féle villa az asztalon, én pedig nem tudtam jól érezni magamat, mert zavart, hogy nem öltöztem fel eléggé.

Melinda

A duma arányát is érdemes jól belőni, különben úgy járunk, mint az alábbi történetek főhősei, akik vagy meg sem szólaltak, vagy be sem állt a szájuk.

Nagyon sok férfi azt hiszi, hogy az első randin udvariasságból a lányt kell beszéltetni egész végig. Pedig ez nem így van, ez nagyon rossz gyakorlat. Mert ha a lány hajlandó randizni, akkor a fiút is meg akarja ismerni. Szóval igenis fontos, hogy beszéljen magáról.

Bianka

 

Volt olyan randim ahol a srác azt hitte, hogy a pszichológusa vagyok. Még csak a levesnél tartottunk és minden problémáját, de meg a családja összes problémáját is elsorolta nekem.  Mindent megtudtam róluk, a nővéréről annak a gyerekéről, szóval mindent.

Melinda

Banálisnak tűnhet, de a randi helyszínválasztásánál érdemes figyelni rá, hogy lehetőség legyen az ismerkedésre. 

Azért is jó egy nyilvános hely, mert látom, hogy hogyan viselkedik másokkal. Ha velem kedves, de mondjuk udvariatlan a pincérrel, az nem jó előjel.

bianka_02.jpg

Bianka

9. Barinők Inc.

Mi férfiak hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a barátnők afféle pontozóbíróként figyelik széptevésünket, és amennyiben nem nyerjük el tetszésüket, úgy haragjukban hajlamosak szabotálni az alakulóban lévő kapcsolatot. Nos úgy tűnik a képlet azért nem ennyire egyszerű.

Sokszor volt olyan, hogy megismerkedtem egy sráccal, és mondták a barátnőim, hogy "jaaj nem is ő az álompasi", de mondtam nekik, hogy olyan a kisugárzása, hogy megpróbálom vele.

Melinda 

Meghallgatom a véleményüket, de nem befolyásol. A végső döntés úgyis  az enyém lesz, a saját fejem után megyek. A fiúm a barátnőmmel lehet, hogy nem úgy viselkedik, ahogy velem. Szeretem megtapasztalni, hogy milyen is az ember, mielőtt véleményt alkotok róla.

Bianka

Így tehát a barátnők szerepe nem az első fázisban dominál igazán, hanem a későbbiekben, amikor már a járás áldott időszaka zajlik, és a barátnőkkel való súrlódás rányomja a bélyegét a közös programokra is.

Az viszont tönkretehet egy kapcsolatot, ha nem jön ki jól a barátnőimmel. A közös programok miatt.

Melinda

10. Következtetések

Nos Tisztelt Uraim, összeállni látszik a recept:

  • Bátorság mindenek előtt! A gyáva férfi nem férfi, a nők elvárják a kezdeményezést. És végül is mit veszíthetsz a visszautasítással?  
  • Próbálkozni kell, de nem mindegy, hogy hogyan. Vonjunk csak párhuzamot Melinda két virággal próbálkozó hódolója között. Az egyik futárral küldetett csokrot kedves levéllel, hivatkozva a közös ismerősre és randevú lett a jutalma. A másik kém módjára leselkedett, egyszer csak előugrott a semmiből egy túlgondolt: Szia, nagyon régen figyellek. Randizunk? jellegű szöveggel, és kudarcot vallott.
  • Keresni kell a személyesebb viszonylatot, így tehát a Facebook nem cél, hanem eszköz az első randi előkészítéséhez. Magyarul: ha két napig hajlandó írni, el kell kérni a számát és randit kérni.
  • És talán a legfontosabb:bátran merjünk filmes klisékben gondolkodni. A romantikus filmeken nevelkedett lánygeneráció imádni fogja a jól megválasztott, figyelmes gesztusokat!

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása