Business & Café

"Egy százalék ihlet és kilencvenkilenc százalék veríték" - így tesz gazdaggá a kitartás

27 aug 2016

Pusztán amiatt, mert azt mondják neked, hogy nem fog sikerülni - ne hagyd magad meggyőzni arról, hogy tényleg nem fog sikerülni. 7 sikeres ember következik akik nem adták fel!

kfc-colonel-sanders-darrell-hammond-600.jpg

1. Michael Jordant kitették a középiskolai kosárlabda csapatából, mert nem találták elég magasnak. Ahelyett, hogy hagyta volna az egészet a francba, inkább keményen edzett, a nyári szünetben nőtt még 10 centit, és felrobbantotta a kosárlabda világát.

2. Edisont a tanára egyszerűen lehülyézte, "Túl ostoba, hogy bármit is megtanuljon." Természetesen nem hatotta meg a dolog. 12 éves korától kezdve dolgozott a saját bizniszein, és végül 1093 szabadalmat tett le az asztalra. Valamiért nem a tanár nevére emlékszünk.

3. A KFC-s Sanders ezredes, 66 éves korában bukta el a lóvét. Mit csinált? Elkezdte járni az Egyesült Államokat a saját rántott csirke receptjével. Eléggé hihetett benne az öreg, tudod hányszor dobták ki? 1009-szer! Végül azt mondta neki valaki, oké - és rövid időn belül milliomos lett.

4. J. K. Rowling elvált, egyedülálló anyaként és munkanélküliként rántotta össze a Harry Pottert, amivel 12-szer pattintották le különböző kiadók. Kifogásai voltak? Nem, eredményei lettek!

5. Pierce Brosnan a '90-es évek ünnepelt Bondja, 16 éves korában megpattant az iskolából és tűznyelőnek állt egy cirkuszban.

6. Brad Pitt sem fejezte be az egyetemet, sőt óriáscsirkének öltözve szórólapozott egy ideig. Ciki? Nem! A fontos momentum történetünkben ismét a kitartás, és az út a szórólapozástól a világhírnévhez.

7. Tom Cruise sem kellett egy tévés produkcióba, az indoklás szerint "nem volt elég szép". A karrierjéből úgy tűnik, hogy megéri mások véleményét is kikérni!

+1 Te. A te sztorid főszereplője saját magad vagy. Biztos buktál már el, vagy vár még rád pár kudarc, de mindig megéri felállni. Kezd újra, próbáld meg még egyszer. Sikerülni fog! 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása