Business & Café

3 nyomós érv a könyvek, és az olvasás mellett

14 sze 2016

Lehet, hogy járni nem könyvekből tanultunk meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk szert értékes tudásra könyvekből. Nagyon sok sikeres ember napjának fontos része az olvasás. A tudás mellett, nagyon sok mást is kaphatsz a könyvektől. Gyarapodik a szókincsed, javul a kifejezőkészséged, ez az üzletben, a tanulásban, a csajozásban mindenhol jól fog jönni!

20160624_093839.jpg

1. Tanít

Az emberi innováció történetében és a találmányok sorában a nyomtatást tartják az első olyan komoly találmánynak ami fel tudta gyorsítani az oktatás, és a tudáshalmozódás folyamatát annyira, hogy itt tarthasson az emberiség ahol tart. Éppen ezért a könyvek évszázadok óta a tudás forrásának jelképei.

Annak ellenére is így van ez, hogy az internet adta lehetőségek páratlanok. Csak a telefont kell előkapnunk a zsebünkből, és máris korlátlan mennyiségű információ (ráadásul a könyveknél könnyebben kezelhető) áll a rendelkezésünkre.

Teljesen mindegy, hogy e-book, nyomtatott, laptopon pörgetett pdf, vagy hangoskönyv az amiről beszélünk. Az egyetlen fontos dolog: a megszerezhető információ.

2. Szórakoztat

Nem kizárólag szakkönyvekből áll az élet. Olvass nyugodtan szépirodalmat, vagy bármilyen ízlésednek megfelelő műfajban utazó könyvet. Ahogy a régi közhely mondja, a könyv barát. Akárhogy is, egy jó könyv meg tud úgy nevettetni, mint egy jó haver. Remélhetőleg nyilvános helyen fognak potyogni a könnyeid a röhögéstől.

Arról nem is beszélve, hogy a különböző formátumoknak köszönhetően egy hangoskönyv például kimondottan jó cimbora lehet azoknak, akik sokat vezetnek egyedül. Így a dugóban való szomorú délutáni rádiótekergetés máris hasznos időtöltéssé lényegül át.

3. Előnybe hoz

A műveltség áldása a jó társalgási, előadói és jó fogalmazási készség. Nehéz olyan területet mondani, ahol a meggyőző kommunikáció valamilyen formája ne jelentene előnyt. Nyilvánvalóan a már említett infómennyiség a fejben plusz előnyt jelent az összes vetélytárshoz képes.

Kutatások bizonyították azt is, hogy ha olvasol lefekvés előtt, és nem különböző elektronikai eszközök kék fényében sütkérezel, akkor a szervezetedben magasabb marad az úgynevezett melatonin hormon szintje, ami a pihentető alvásért is felel. 

Műveltnek lenni, tájékozottnak maradni, nagyokat röhögni, jól aludni. Ezek után ki ne akarna  nekiülni olvasni?

 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása