Business & Café

Hosszú távú gondolkodás = hosszú távú siker?

19 sze 2016

Az igazi siker elérése időigényes feladat. Hosszú távú stratégiára lesz szükséged, elvégre mégis csak a komplett életed alapozod meg!

20160714_200909.jpg

1. Realizáld a célod!

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja melyik kikötőbe tart – mondta Seneca. Hogyan tudnál észrevenni egy számodra kedvező helyzetet – amit te még véletlennek hívsz – amíg fogalmad sincs, mit akarsz az élettől, vagy, hogy tőled mit akar az élet?

Én személy szerint azt gondolom, hogy a siker az, amikor az ember az előre kitűzött céljait a kívánt időpontban eléri. – Hovány Márton

Az még mindig kevés, ha csak célod van, a mellé kellenek álmok is, amelyek esetleg most még elérhetetlennek is tűnnek. Ezen felül […] mi is tudatos koncepciókkal dolgozunk már régóta.– Farkas Roland (Punnany Massif)

2. Tervezz!

Minden stratégia alapja, hogy az adott (esetünkben hosszú távú) cél elérése érdekében tervet kovácsolunk. Célunk már van az első pontból, lássuk milyen tervvel jutunk el odáig.

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a terved egyedi és rád szabott legyen.

Amikor az emberek azt tehetik, amit akarnak, általában utánozzák egymást. De ezen mesterséges rétegek alatt mindenkiben ott lakozik valami különleges, páratlan, és másolhatatlan. A kérdés csak az: van e bátorságod ezt megtalálni, és felvállalni, mert ne feledd: aki mások nyomdokaiban halad, sosem hagyja hátra a saját nyomait. 

Miért szükséges, hogy egyedi terved legyen? Minden terv a megvalósítás elképzelt folyamatát jelöli ki. Tekintetbe véve, hogy a legtöbb idő azzal telik el, hogy úton vagyunk a céljaink felé, miért ne tehetnéd élvezetessé az utad?

3. Ne hazudj! Legalább magadnak ne

Ahhoz, hogy hosszútávon is sikeres tudj maradni, rengeteg kitartásra lesz szükséged. Ezt pedig a legtöbb ember sajnos figyelmen kívül hagyja. Ezért nevezzük álmodozásnak amit csinálnak, tervezés helyett.

Vasárnap is foglalkozni kell vele? Elmúlt este tíz óra, de még nincs kész? Holnap hajnalban kell kelni? Áldozatokat kell hozni?

Nem, nem kell - senki nem tart pisztolyt a fejedhez.

De ahhoz, hogy elérd azt, amire vágysz, ezek nélkülözhetetlen kellékei lesznek a hétköznapjaidnak.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

 

süti beállítások módosítása