Business & Café

A tökéletes rendszer 5+1 titka

26 sze 2016

 Az élet egy rendszer, a fejlődés pedig folyamat. Hogyan érdemes felépítenünk saját rendszerünket? Úgy, hogy a lehető leghamarabb arassunk vele sikert!

fisheye-shot-of-streets-and-skyscrapers-in-big-city-picjumbo-com.jpg

1. Rendszer az üzletben

Az, hogy a vállalkozásod még nem haladja meg egy nagy multi kereteit, nem jelenti azt, hogy a rendszer (még a kis cégre igazítva is) ne hozna hatékonyságot a működésbe.

A legfontosabb részlet, hogy rendszered egyszerű legyen, mert így mindig tudni fogod tartani magad hozzá. Ha elmaradsz a saját magaddal szemben támasztott elvárásaidtól, az az önbecsülésed csökkenésével, a magabiztosságod megingásával és a komplett rendszered összeomlásával fog járni. 

1406243727-6-steps-building-new-habit.jpg

Kezdj kicsiben, de soha ne állj le a fejlesztésével!

Gyakorlati tanács: ha ügyfelezel, alakíts ki egy excel táblát, ahol névvel, titulussal, elérhetőségekkel vezeted a partnereidet, vagy a vágyott ügyfeleidet. Jegyezd fel azt is, miről beszéltetek, hova valósi, vagy éppen milyen kutyát szeret, mindent, ami jól jöhet a következő alkalommal, mint plusz infó. Vezess 'follow up' rubrikát, azaz tüntesd fel, mikor kell/akarod legközelebb hívni, milyen témában, vagy ürüggyel.

2. Legyél naprakész!

Minden nap új megértések, felfedezések születnek. Nem lennél nyerőbb helyzetben, minél korábban tudsz róluk? Építs be a rendszeredbe lehetőséget, hogy tájékozódj a világ/a szakmád dolgairól. Megteheted valamilyen képzés keretében, vagy akár autodidakta módon otthon is.

3. Frissen, fitten, tettre készen

sport-cars-on-wet-mountain-road-in-rainy-weather-picjumbo-com.jpg

Minden egyes új nap új lehetőség is egyben, de a lehetőségeket csak az arra képes emberek tudják kiaknázni. A nagy lehetőségek napjaival viszont az a gond, hogy nem küldenek reggelente értesítést a telódra, hogy ez lesz a Nagy Nap. Még ha úgy is tűnik, hogy egy átlagos nap vár rád, te állj készen! Tedd rendbe magad, és tekints egy nagy potenciálként a világra.

4. Sportolj!

Az egészséges élet hogyanjairól és fokozatairól éveket lehetne vitatkozni, de tudjuk, a hosszú bölcselkedő vitákban nem sok bölcsesség lakozik. Lehet lázadni ellene, lehet bármit mondani, az arany középút megtartásával igenis előnyösen hat az emberre a testmozgás.

Legalább hetente pár alkalommal mozgasd át magad, vagy keress olyan lehetőségeket, mint például buszozás helyett negyed óra séta, vagy autózás helyett tíz perc bicikli.

5. Kelj fel, és feküdj le időben!

stunning-golden-gate-bridge-at-the-evening-sunset-picjumbo-com.jpg

A biológiai órád precíz működése elképesztő erővel hathat. Nehezen tudod beosztani a napirended? Sokáig kell éjszakáznod, kialvatlan vagy? A napi rutin kialakításának alapja, hogy ez a két végpont - az ébredés, és az elalvás - harmóniában álljon egymással.

+1. Készíts napirendet!

Kapkodsz? Nincs időd semmire? Attól félsz, nem érsz a munka végére, vagy egyszerűen már nem jut idő a feltöltődésre?

Sokáig nem hittem a napirendben, azt hittem, bölcsen be tudom osztani az időm fejben - pedig ez egyáltalán nem így van. Jön egy telefon, e-mail, elhúzódik egy találkozó, és az ember már azt sem tudja, hol áll a feje.

Az adott nap/hét végén mindenképp állítsunk össze egy napi/heti rendet, amiben kellő idő jut

  • egészséges reggeli fogyasztására,
  • e-mailek megválaszolására,
  • olvasásra,
  • feladatok elvégzésére,
  • ebédre,
  • sportra,
  • szórakozásra/feltöltődésre,
  • otthoni teendőkre,
  • családra,
  • pihenésre.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása