Business & Café

8 film, ami jobb vállalkozóvá tesz!

07 nov 2016

Hatásvadász sztorik? Filmes klisék? Elkoptatott frázisok? Ugyan már! Számtalan olyan film létezik, amit a megfelelő szemlélettel nézve igenis jobb vállalkozóvá válhatunk. Készítsd a popcornt, mutatjuk a 8 legjobb filmet! cinema.jpg

1. A keresztapa (1972)

A Mario Puzo regényéből készült film nem csak a szereposztás, vagy a történet miatt alapmű. A filmből olyan örök érvényű igazságokat tanulhatunk meg, mint hogyan működik az üzleti életben a szívességi rendszer, hogyan kell kifizetni másokat, mi a hűség, mi az adott szó, a tisztelet, és a család.

2. Jobs (2013)

Steve Jobs a startupperek és modern gondolkodású vállalkozók példaképe, a motivációs előadók joker kártyája. Több film, dokumentumfilm is született életéről, habár nem kevés részletben még az életrajzírók, ismerősök sem értenek egyet.

Üzleti innovációi, karaktere, de főleg elhivatottsága példa nélküli, és a róla készült filmek közül a 2013-ban megjelent film az, ami leginkább magáról az üzleti életéről is szól. 

3. Wall Street farkasa (2013)

A film, amelyet vagy imádnak, vagy gyűlölnek, de az biztos, határozott állást alakít ki mindenkiben! Jordan Belfort karakterét Leonardo Di Caprio alakítja, aki centes részvényekkel kezd kereskedni, kimagasló sikerrel. Módszerei olykor megkérdőjelezhetőek, olykor zseniálisak, olykor visszataszítóak, egy biztos, elgondolkodtatóak.

4. Tőzsdecápák (1987)

Michael Douglas Oscar-díjas alakításáról is ismert film kultikussá vált a „tőzsdecápák” körében – nem ok nélkül. Habár a film elsősorban a tőzsdére koncentrál, számtalan bölcs gondolat hangzik el benne, és nem csak Szun-cétől – bár őt is megemlítik.

gordon-gekko_1.jpg

5. Middle Man (2009)

A kalandokon, pornóiparon, és maffián átívelő történet főszereplője tökéletes vállalkozó: minden helyzetből a legjobbat hozza ki, ezen felül tökéletes probléma megoldó. A film jól tükrözi, hiába egy zseniális ötlet, ha az alapító egyedül nem képes menedzselni azt.

6. Casino (1995)

Sam "Ász" Rothsteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie, ami nem kevés kihívás elé állítja őt. Egy ilyen összetett rendszert uraló ember még nekünk is tud újat mutatni!

7. Nagymenők (1990)

A filmben nyomon követhetjük, ahogy egy fiatal kamasz lassan mestergengszterré válik. A Scorsese által rendezett film nem csak az alvilágról, de árulásról, összetartásról, és az újrakezdésekről is szól – példákat állítva magunk elé.

8. Spíler (2008)

Klasszikusan nem üzleti film, mégis legfőbb mondanivalója, hogy a „tökösség”, határozottság, rátermettség bizony csodákra képes! Ha nem is úgy hasznosítjuk, hogy mi is mindenkit leütünk, aki nem ért velünk egyet, láthatjuk, mekkora erő rejlik benne, ha kiállunk magunkért!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása