Business & Café

17 tipp, hogy te lehess 2017 legjobb vállalkozója!

09 jan 2017

Eldöntötted, hogy 2017 a te éved lesz? Idén végre minden össze fog jönni? Fogadj el tőlünk 17 tanácsot, hogy 100% legyen a sikered!

tumblr_mexcv7ltv21qaua21o1_1280.jpg

1. Minőség. Az új ügyfelek szerzésére a legjobb megoldás, ha a már meglévő partnereid ajánlanak tovább. Nyújts 100%-ot abban amit rád bíznak, így biztos lehetsz abban, hogy el fog terjedni a jó híred.

2. Menőség. Az üzleti életben farkastörvények uralkodnak, ha nem tanulsz meg kiállni magadért kihasználnak, becsapnak, átgázolnak rajtad. Ne feledd a határozottság nem bunkóság!

3. Follow up. Ahhoz, hogy hosszú távú kapcsolatot tudj kialakítani a partnereiddel, kapcsolatban kell maradnod velük. Ne hagyd elhalni a kapcsolataidat. Hívd meg őket az eseményeidre, írj a meetingek után köszönő levelet.

014.png

4. Kommunikáció. Legyél jelen a lehető legtöbb internetes felületen, és készíts folyamatosan releváns tartalmakat.

5. Referencia. A hitelességed a referenciáid fogják megalapozni. Tanuld meg kommunikálni, hogy mennyire király vagy, milyen fontos cégek bízzák rád a problémáik megoldását!

6. Misszió. A misszió az az értékrend, amit ha a cégnek lenne zászlaja, arra írna fel. Ez lesz a válasz arra a kérdésre, hogy miért pont téged válasszanak

7. A saját terved. Tervezd meg idejekorán a vállalkozásod pályáját, hiszen csak akkor tudod majd eldönteni, hogy melyik projekt viszi előre az ügyedet, és melyik nem.

8. Árazd be jól magadat. Ha jó vagy, miért kéne olcsónak lenned? Az olcsó szolgáltatás mindenkiben gyanút ébreszt.

015.png

9. Első benyomás. Az emberek általában gyorsan és elhamarkodottan ítélnek. Ezért kell figyelned arra, hogy milyen énmárkát építesz fel. Egy szimpatikus emberrel mindenki szívesebben dolgozik együtt.

10. Készenlét. Ha elérkezik a pillanat készen kell állnod. El tudod adni magad egy perc alatt? Meg tudod győzni az embereket arról, hogy miért te vagy a legjobb? Ha igen készen állsz.

11. Tárgyalás. Meg kell tanulnod hatékonyan használni a tárgyalások adta lehetőségeket. Ne hagyd, hogy szócsépléssé silányuljanak a megbeszélések, legyél határozott és képviseld a saját ügyedet ahhoz méltóan!

12. Kifogáskezelés. Üzletkötés közben várhatóan fel fognak merülni látszólagos akadályok, kifogások, amikre előre fel kell készülnöd. Ha azonnal eltudod oszlatni a felmerülő aggályokat, nagyban növeled az esélyeidet a sikerre!

13. Előrelátás. Mindig gondolkodj előre: keresd folyamatosan az új projekteket, amiken akkor fogsz dolgozni, ha elfogynak a jelenlegi munkáid.

14. Visszaforgatás. A bevételeidet természetesen magadnak csinálod, de nem szabad elfeledkezned a jövőbeni bevételek megteremtéséről sem.

016.png

15. Rugalmasság. Fontos, hogy a bevételi modelled ne csak egy pilléren álljon, mindig kell egy ’B’ terv amit bevethetsz, ha baj van.

16. Növekedés. Legyen terved a terjeszkedésedre is. Nagyobb ügyfélkör, esetleg földrajzi terjeszkedés? A nagy tervek a jó tervek.

17. Harmónia. A vállalkozásod van érted és nem fordítva. Ne felejtsd el, hogy ennek az életnek a legszebb eleme a szabadság. Ne hagyd elveszni!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

Inspiráció:  Alan Weiss - Million Dollar Consulting
süti beállítások módosítása