Business & Café

9 szabály, hogy végre te is elérhesd az álmaid!

21 jan 2017

Álmaid vannak? Vágyakozol valami után? Oké, akkor ennek vége – eljött a cselekvés ideje, és megszerezzük!

cached-2-112.jpg

Mielőtt blogolásba kezdtünk volna, rengeteget álmodoztam. Írni szerettem volna, sőt sikeres író szerettem volna lenni, hű ha még pénzt is keresnék vele, micsoda csoda lenne! Ebből a tetszhalálból rázott fel a Business & Café indítása. Itt aztán nincs idő álmodozni, viszont végre tehetem amit mindig is szerettem volna. Na de lássuk, rajtad mi segít majd!

1. Szenvedély

 

A nap gondolata!!

Business & Café (@businessandcafe) által közzétett fénykép,

Ha a saját célod nem nyűgöz le, másokat sem fog. Senki sem követ majd olyan embert, aki nem biztos az útjában. Ez két dolgot jelenthet. Vagy olyan hivatást választasz, ami iránt kezdetektől komoly elköteleződést érzel, vagy megtanulod értékelni a jelenlegi helyzeted, és a legjobbá válni abban amit csinálsz. (erről itt írtunk bővebben)

2. SMART célok

A legtöbb nagy tervvel az a baj, hogy mivel nem szorítjuk őket konkrét keretek közé,
soha nem is valósulnak meg.

Mivel életed végéig kell megvalósítanod, ezért úgy vagy vele, hogy igazán nem ezen az egy héten fog múlni, ez viszont hatalmas tévedés. A SMART célok ebben lesznek a segítségedre!

012.png

Nyilvánvalóan nem kell egyik napról a másikra óriási eredményeket várni, éppen ezért kell több kisebb lépésre bontanod a célodhoz vezető utat. Ha elérsz egy mérföldkőhöz emlékezni fogsz rá, hogy milyen jó úton is haladsz!

3. Kitartás

Ha döntöttél, tarts ki mellette! Nem lesz elég a pillanatnyi lelkesedés, itt évekről beszélünk. A motiváció mellett az akaraterő lesz a legfontosabb eszközöd. Tudod hányszor lett volna kedvem bedobni a törölközőt egy-egy sikertelen projekt után? Nagyon sokszor!

A célom viszont az úton tart, hogy a Business & Café
az ország leghitelesebb és legmenőbb üzleti médiafelülete!

4. Fejlődés

013.png

Hallottam már róla, hogy valaki tudás nélkül, egyszerű fizikai munkával óriási vagyonok birtokosa lett – mesékben. Neked viszont tanulnod kell. A folyamatos tanulás és fejlődés a két legerősebb ütőkártya az életben.

 

5. 80/20

A Pareto-elv szerint (itt írtunk róla bővebben, link), a tetteid 20%-a hozza az életedben bekövetkező változás 80%-át. Éppen ezért kell a legerősebb területeidre fókuszálnod, hiszen az ebbe fektetett energia térül meg a leginkább.

6. Tanácsadók

Nem véletlen, hogy minden kultúra felső rétegeiben a döntéshozókat tapasztalt tanácsadók segítik. A demokráciákban a kormányok, a királyságokban az uralkodók, de még az olasz maffiában a keresztapák is tanácsadók segítségét veszik igénybe. Miért lennél pont te a kivétel? Szerezz magadnak egy mentort, példaképet, segítőt és kérdezz tőle bátran!

7. Hitelesség

Tulajdonképpen ez következetességet jelent. Maradj hiteles abban, amit csinálsz. Nem kell túlmisztifikálni a dolgot. Egyszerűen csak legyél hűséges saját magadhoz, a személyiségedhez, az elveidhez, ahhoz, aki vagy. Ez teremti meg a hitelességedet, és ez hozza majd el mások tiszteletét.

8. A sztori főszereplője

Éppen ezért kell képviselned ennek a kitűnő művésznek az érdekeit a lehető leghatározottabban (majdnem elfelejtettem szólni, hogy a menedzsered is te vagy).

Meg kell találnod az erősségeket, azt amiben jó vagy, azt amiben tehetséges vagy, és fejlesztened kell őket, hogy aztán meg tudd csinálni a szerencsédet!

9. Tisztelet

Az előző pontokból már körvonalazódott a dolog, de alapvető fontosságú, hogy először tisztelned kell saját magad, ami sokaknak komoly problémát jelent. A másik oldala az érmének pedig a másokkal szembeni tisztelet. Mindig bánj normálisan az emberekkel, úgy ahogy tőlük várod a saját irányodban. Ha valaki méltatlannak bizonyul rá, akkor már üsse kő – de addig, tisztelet.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

 

Inspiráció: Brian Tracy The Psychology of selling

süti beállítások módosítása