Business & Café

Szeretnél időt, pénzt és energiát megspórolni? Fedezz fel egy egészen új területet!

24 jan 2017

Még egészen nagy cégeknél is előfordul, hogy a beszerzés afféle vállalati mostohagyermekként háttérbe szorul. A perembeszerzés optimalizálásával milliókat spórolhatunk a 'C-termékeken'. Mi ez az egész? Hogy működik? Ha szeretnél egy egyszerű megoldást, van egy jó tippünk!

macbook-pro-keyboard-detail-picjumbo-com.jpg

Minden vállalatnak foglalkoznia kell az úgy nevezett 'C-termékek' beszerzésének problémakörével. Ezek a termékek azok, amik nem közvetlenül a termeléshez szükségesek, de ha nem állnak rendelkezésre, egyszerűen nem megy a munka. Az operatív működés, a karbantartás, a munkavégzés igényli az irodaszereket, a műszaki berendezéseket, az alkatrészeket, különböző élelmiszeripari termékeket.

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy ez a terület az esetek döntő többségében nincs egységesítve, így a cégek ötletszerűen oldják meg ezeket a problémáikat.

- A francba, ez a nyomtató bedöglött. Valaki ugorjon már el a plázába egy másikért, és hozzon egy csomag fénymásolópapírt is!

Ezt a módszert helyettesíthetjük az internetes beszerzési rendszerekkel, amik számos előnyt kínálnak.

1. Egyszerűbb

Egyszerűbb persze, hiszen még az íróasztaltól sem kell felkelni a rendelés összeállításakor. Felhasználóbarát platformok, több millió termék, óriási hálózat. Ahogy egy kisebb vállalkozás is sokat nyerhet az olcsóbb beszerzésen, úgy a nagyobb cégek esetében is komoly haszonnal kecsegtet a beszerzési folyamatok optimalizálása.

A nagyvállalatok bevihetik a meglévő keretszerződéseiket, szóval a beszerzési rendszer beépíthető a vállalatirányítási rendszerekbe - kevesebb adminisztráció, hatékonyabb beszerzés, mindenki jól jár.

2. Gyorsabb

speed-o-meter-in-a-car-through-window-picjumbo-com.jpg

Minél kevesebb beszállítód van, annál több időt spórolsz meg. Időt ami elmenne az ajánlatok bekérésével, a tárgyalásokkal, a számlákkal való vacakolással (bekérés, ellenőrzés, engedélyezés, adminisztráció). Egy nagyobb cég esetében több ezer számláról beszélünk! Több ezer számla, ráadásul ha még papír alapú is - rémálom. Internetes beszerzéssel ez természetesen nem jelent gondot.   

3. Olcsóbb

Az ilyen jellegű kiadások kezelése rendszertelen, nehezen adminisztrálható, és csak a legritkább esetben hatékony. Érdemes végiggondolni, milyen elképesztően sok pénzt költünk el ilyesmire, és a ráadásul legtöbben csak nagyságrendileg tudnánk megtippelni mennyi is volt az annyi.

Miért költenél arra, amire nem muszáj? Ami igazán izgalmassá teszi ezt az egészet, hogy a rendszer ár összehasonlítást is csinál nekünk, a konkurens termékekre vonatkozóan.

Egy több millió árut kínáló felületen egészen biztos, hogy olcsóbban kapjuk meg amit szeretnénk, ami már önmagában is komoly költségcsökkenést jelent. De nem szabad elfeledkezni a folyamatköltségről sem, amit minden egyes beszerzés során ki kell fizetnünk - vagy így vagy úgy. A szállítás, posta, vagy az az idő amíg valaki elugrik egy üzletbe megvenni valamit. Ezt a netes rendszerek alkalmazásával szintén jelentős mértékben csökkenthetjük.

Cégvezető vagy? Beszerzéssel foglalkozol? Érdekel a vállalati hatékonyságnövelés? Akkor neked is ott a helyed a 2017-es Közép-kelet-európai e-Beszerzési Csúcstalálkozón! Ahol nemzetközileg elismert előadók és a beszerzési szakma tapasztalt vezetői ismertetik a legjobb gyakorlatokat, trendeket, válaszokat keresve és kínálva az e-beszerzés aktuális kihívásaira.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása