Business & Café

5 módja, ahogyan NE legyél vendégíró!

05 már 2017

Önmagad népszerűsítésnek legegyszerűbb, és legköltséghatékonyabb módja a vendégposzt. 5 dolgon múlhat, imádni fognak-e, vagy inkább elküldenének a fenébe!

business_and_cafe_vendeg_blogger.png

1. Ne magad fényezd!

Ezalatt nem csak a személyedet, hanem a blogodat, cégedet, termékedet, szolgáltatásodat is értem! Természetesen nem kell teljesen mellőznöd ezeket, de ne ess át a ló túloldalára! Sem az olvasók, sem az oldal tulajdonosai nem fognak neki örülni – nem beszélve arról, hogy így tuti nem lesz virális a téma!

2. Alaposan vizsgáld meg az oldalt, ahova írsz!

Nem kell teljesen besimulni, hisz akkor az esszenciádból veszítesz, de azért érdemes ráhangolódni, ismerni, kikkel dolgoznak együtt, vagy milyen témákról írnak a legtöbbet.

3. Ne adj le régi anyagokat!

022.png

A 'másolás+beillesztés' csak a pendrivera másoláskor működik – cikkeknél nem.

Az olvasóid csalódottak lesznek, ha ugyanazt a tartalmat látják, mint a te oldaladon, a vendégoldal pedig biztos soha többé nem akar majd veled együttműködni!

4. Ne vedd félvállról!

„Jó lesz ez így!” - minden bukás első mondata.

Attól, mert nem a te felületed, figyelj a helyesírásra, a választékos fogalmazásra, és az olvasmányosságra. Egyrészt, mert a te neved lesz alatta, másrészt nem illik az oldal szerkesztőinek plusz ilyen terhet is róni a nyakába.

5. Tördelés nélkül???

A legjobb, mikor nyers szöveget kap az oldal szerkesztője, de azért vannak ennek is keretei.

  • Ne egy nagy szövegtömböt küldj, mert az minden szerkesztő halála.
  • Amennyire csak tudod, bontsd szét logikailag az anyagot, legyenek jól láthatóak az alcímek, címsorok, idézetek, még ha nem is formázod ezeket.

Tiszteld mások munkáját, tedd oda magad, és biztos lehetsz benne, hogy nem csak az olvasók, de a partnerek is imádni fognak!

Te is szeretnél blogolni? Vagy már el is indultál az úton de még jobbá akarsz válni? A Business & Café alapítói március 18-i workshopjukon felfedik a nagy titkot, több év intenzív blogolás, videózás minden tapasztalatát.

Átadjuk a teljes trükttárat, hogyan alkalmazhatod módszereinket saját felületeiden is - és amelyekkel mi is milliókat kerestünk!

 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása