Business & Café

Vissza a jelenbe! A túlzott stressz nyomában

25 már 2017

Rengetegen szoronganak amiatt, hogy kívülről rájuk erőltetett képnek nem tudnak megfelelni. Túl magas elvárások lehetetlen időtávokon belül, garantált a stressz. Mit tehetünk ezek elkerüléséért?

young-girl-starting-new-day-with-meditation-in-her-bed-picjumbo-com.jpg

A saját magunkkal szembeni túlzott elvárások, mindig szorongáshoz vezetnek majd. Éppen ezért kell megtanulni kezelni ezeket a félelmeket és a jelenre koncentrálni, hiszen a jelened fogja meghatározni azt a jövőt is, ami miatt szorongsz.

A megoldáshoz nem kell más, mint némi önvizsgálat, és egy kis szorgalom. Figyeld saját magad, és próbáld meg irányítani a gondolataidat, amikor érzed, hogy megint elcsúsztál a stresszes irányba. A módszer a következő:

1. Vedd észre!

Fontos, hogy tudatosodjon benned, mikor befolyásolja a viselkedésed a feladat nehézsége miatti aggodalom. Csak akkor tudsz majd változtatni, ha elcsíped ezeket a pillanatokat.

2. Elemezd!

Miért is izgulsz tulajdonképpen? Gondold végig higgadtan, hogy mi okod van az aggodalomra, és próbálj meg szembenézni azzal, ami kiváltotta belőled a félelmet. A legtöbbször kiderül, hogy nem is olyan rossz a helyzet, mint elsőre tűnik.

A nap gondolata! ✌ #idezet #idézet #motiváció #gondolat #motivacio #siker #üzlet #haszon #munka

Business & Café (@businessandcafe) által megosztott bejegyzés,

3. Korrigáld!

Észrevetted, szembenéztél vele, most már nincs is más hátra, mint kiköszörülni a csorbát és helyre rázni az önbizalmad. Ezt a félelmeid elengedésével tudod elérni. Mivel rájöttél, hogy nincs mitől tartanod már nem is nehéz.  

Jusson minél többet eszedbe ez a hármas ciklus, és ismételgesd gyakran: ezzel megerősíted a megfigyelő képességed, és könnyebben tudsz majd reagálni a téged körülvevő feladatokra és elvárásokra is.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

 

Inspiráció: The Practicing Mind, Thomas M. Sterner

süti beállítások módosítása