Business & Café

Örömmel adózni? Mától nem lehetetlen!

01 jún 2017

A Vállalható Vállalkozások közössége ismét egy újító ötlettel rukkolt elő! Na de, hogy csináltak adóparadicsomot az A38-ból?adoparadicsom01_4.jpg

1. Adóbál

A Bridge Budapest Egyesület nagyon sok jópofa, "nyugatos" vállalkozói kultúrával kapcsolatos ismeretet hoz Budapestre. Tegnap sem volt ez másként, az idén először megrendezett Bridge Tax Partyn.  

Mikor 2008-ban elkezdtük a Prezit és azt mondtuk, hogy mint rendes adófizető szeretnénk működtetni a vállalkozást, akkor sokan csodálkoztak, hogy ezt prioritásként megfogalmaztuk.

2013-ban azért alapítottuk a Bridge Budapestet a LogMeInnel és a Ustreammel, mert abban reménykedtünk, hogy a vállalkozások tudnak pozitívan is inspirálni embereket. Ma pedig, 200 céggel együtt, akik szintén azt gondolják, hogy az adófizetés fontos, arról álmodunk, hogy ez egy széles mozgalom kezdete.

– mondta Árvai Péter, a Prezi társalapító-vezérigazgatója, a Bridge Budapest Egyesület elnöke.

2. AdóParadicsom

adoparadicsom02_1.jpg

A formabontó eseményhez formabontó ajándék illik: a parti résztvevői egy cserép palántával gazdagodhattak, benne az adóparadicsommal.

Az adóparadicsom egy negatív fogalom, a közösség iránti kötelezettségek megtagadását testesíti meg, és eközben rossz hírbe hozza a paradicsomot is. Az „adó” névre elkeresztelt paradicsompalántáinkkal egész évben emlékeztethetik a cégek a munkatársakat a Vállalható Vállalkozás tanúsítvány birtoklásával együtt járó felelősségre és arra, hogy egy jó munkahely gondozásáért rengeteget kell tenni, hogy aztán az egész közösségünk élvezhesse az értékeit, a gyümölcsét.

– mesélte a meghökkentő kezdeményezésről Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője. Az egyesület vezetője szerint a vállalkozók ebben az országban akkor tesznek a legtöbbet a közérzetünk javulásáért, ha jó, szerethető, értelmes munkahelyeket hoznak létre.

3. Vállalható Vállalkozók vigadoznak

A tegnap esti rendezvénynek azonban az adóbevallás határidején túl még egy különleges apropója is volt, ugyanis a napokban haladta meg a Vállalható Vállalkozások száma a kétszázat. Ez is egy Bridge Budapestes kezdeményezés, melyet a Transparency Internationallel és a CEU Business Schoollal közösen dolgoztak ki. 

A sztori lényege, hogy a vallalhatovallalkozas.hu-n elérhető egy önellenőrző teszt, amit kitöltve megtudjuk, hogy szakmai szempontok alapján hol tart a cégünk.

A teszt (egyébként mi is megcsináltuk, 5 percig tart) 4 területtel foglalkozik. 

  • cégvezetés és kommunikáció
  • HR kérdések
  • pénzügyek
  • partneri kapcsolatok

Mi is megcsináltuk, mindenkinek nagyon ajánljuk, mert vállalhatónak lenni nagyon király! Jó érzés, hogy az ember a bizniszével hozzátesz a társadalom, a civilizáció legklasszabb előnyeinek működtetésében.

Köszönjük Bridge Budapest, királyok vagytok! 

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása