Business & Café

Miért felejtsd el a multi-taskingot?

30 jún 2017

Definíció szerint két vagy több tevékenység adott idő alatt történő párhuzamos végzése. Legendaként híresült el, a gyakorlatban pedig leginkább csak egy eufemizmus a kapkodásra. Miért rossz, mit csináljunk helyette?

1172675049_21f16a9341_b.jpg

1. Elvonja a figyelmed

Több dolgot egyszerre csinálni nehéz feladat, a legtöbbünknek nem is véletlen, hogy nem működik jól. A fontos dolgokat elfelejted, szétforgácsolod magad, mindenre figyelsz, csak arra nem amire kellene.

Tapasztalatom szerint inkább érdemes rászánni az időt a feladatokra, hogy részleteiben is tökéletesen legyenek elvégezve.

2. Nagyobb a hibázási lehetőség

Párhuzamos figyelem, és persze vasfegyelem, de mi van, ha közben valami elkerüli a figyelmed? Mindenki ismeri az érzést, amikor egyszerűen nincs idő megcsinálni valamit és szimultán kell több dologgal végezni.

Nem egyszerűbb mindent pontosan megcsinálni? A hibák javításával utólag sokszor több idő megy el, mint amennyit nyerhetsz a kapkodással multi-taskingolással. 

3. Megoldás

Elmondtuk miért rossz, mindenki meggyőzve? Oké, akkor jöhet a megoldás. Mi hogyan pörgetjük a dolgokat? A Pomodoro módszer nagy kedvenc. Megvan? 

Szerkesztőségünk csapatát sok rázós helyzeten segítette át ez az egyszerű, de nagyszerű trükk. A lényeg a következő: 20-25 perc osztatlan figyelem a melónak, 5-10 perc lazítás. Csak csináld! Tudományosan és tapasztalati úton is bizonyítottan működik. 

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása