Business & Café

Számlázási kisokos #1 Mi az online számlázás előnye és miért érdemes használni?

29 sze 2017

Unod már, hogy minden számládat saját kézzel körmölöd? Szeretnél egy innovatívabb és sokkal gyorsabb megoldást erre? Akkor már mutatjuk is a tutit! Mire jó egy online számlázási rendszer? Miért érdemes használni? Milyen előnyei vannak? A cikk végére minden kérdésre választ adunk!o-typing-fast-facebook.jpg

Egyáltalán mi ez az egész? - nézzük definíció szerint mi is az online számlázás valójában!

Online számlázás ≠ elektronikus számlázás!

Az elektronikus számla egyik legmeghatározóbb tulajdonsága, hogy csak digitálisan, fájl formátumban bír egy számviteli bizonylat erejével. De egy online elérhető (tehát nem kézzel kitöltős, nem gépre telepítgetős) megoldással nemcsak e-számlát, hanem papír alapú számlákat is ki tudsz bocsátani, mindennél egyszerűbben.

Ami a számlázást illeti, pontosan ezért kezdtünk el mi is alternatív megoldások után nézni, hiszen a kézi számlatömb kitöltése, postára való feladása, és persze a több napos átfutási idő is nagyon lelassította csapatunkat.

Rendben van, nagyjából kezdjük megérteni mi is ez az egész.

De miért éri meg online számlázási programot használnunk? Mert

  • nem szükséges minden egyes alkalommal kézzel írnod a számláidat (ami rengeteg időt és odafigyelést igényel)
  • minden adatot megtalálsz egy másodperc alatt az online számládnak köszönhetően
  • rengeteg időt tudsz vele megspórolni
  • a számlázó programoknál nagyon fontos, hogy mindig megfeleljenek az aktuális jogszabályi háttérnek. Ha olyan online számlázó programot használsz, mint mondjuk a Számlázz.hu, akkor mindig naprakész és NAV-álló tudsz maradni, hiszen a fejlesztéssel a különböző jogszabályoknak való megfelelési kötelezettség gondját leveszi a válladról.

Elgondolkodtál az egészen, de nem győzött meg teljesen? Semmi baj, hozunk még négy részletes érvet az online számlázási rendszerek mellett!

Csak internet és egy eszköz szükséges hozzá

Egy újabb remek hír! Teljesen mindegy, hogy milyen eszközt használsz, és hogy azon milyen rendszer fut! Lehet neked Windows-od, Linux-od, IOS-ed, vagy akár Androidod is, teljesen független az operációs rendszertől, hiszen egy böngészőre és internetkapcsolatra van szükségünk ahhoz, hogy elérhessük mindegyik számlánkat könnyedén és gyorsan. És ami még jobb, hogy nem kell többet számlatömbökkel és pecsétekkel kínlódni.

Bárhol elérhető

Lényegtelen, hogy az irodában ülünk, vagy egy gyönyörű tengerpart pálmafái alatt. Ha gyorsan kell cselekednünk és ehhez egy három hónappal ezelőtti számlán található adatok szükségesek, akkor akár a Hawaii-szigetről is megtekinthetjük a szóbanforgó infókat, hogy vállalkozásunk gördülékenyen működhessen tovább.

Hát ez egyszerűen zseniális! Nincs több otthon hagyott számlatömb, vagy a postán elkeveredő levél! Minden egy helyen, lehetünk mi a világ bármelyik országában is!

Kényelmesen használható

Az online számlázó programok pl. Számlázz.hu számtalan előnnyel kényeztetik el felhasználóikat. Úgy, mint

  • Választás a korábbi számlákon szereplő partnerek és tételek közül

Legújabb, kiküldendő számlád szerkesztése közben, a vevőt és számla tételeit a már korábban elkészített számláidon szereplő vevők és termékek közül is kiválaszthatod.

Végre nem szükséges majd hosszú oldalakon keresztül visszalapozni egy olyan ügyfélhez, akinek már nem az első számlát fogjuk küldeni!

  • Céglogó megjelenítése a számlán

Ha vállalkozásod logóját feltöltöd Számlázz.hu-s fiókodba, akkor az automatikusan meg fog jelenni minden egyes kimenő számládon.

A számlázás időtartamát jelentősen lecsökkenthetjük, és bár valljuk be, számlát kiállítani kellemes tevékenység, de nem lenne még jobb, ha gyorsabb is lenne?

Téged felgyorsít, a környezetet pedig védi

És ha már magunkat teljesen elkényeztettük, akkor ne feledkezzünk meg a Földünkről sem, aminek az online (vagy rögtön akár elektronikus) számlázást használva, évente több száz fa kivágását spórolhatjuk meg.

Még mindig nem tiszta, mi a különbség a papírszámla és az online számla között? Látogass el a Számlázz.hu-ra, ahol további hasznos információkat találsz!

Találkozzunk a Számlázási kisokos következő részében, ahol pontosan utánajárunk mennyi időt lehet elvesztegetni, ha a XXI. században még mindig kézzel írjuk a számláinkat, nem pedig egy online számlázási program segítségével.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása