Business & Café

Hogyan válhat valaki egy házfestőből az ország legjobb énekes-dalszerzőjévé?

23 okt 2017

Norvégia és Magyarország. Két, relatíve távol álló ország, de biztosan nem áll távolabb, mint a házfestő az ország egyik legsikeresebb énekes-zeneszerzőjétől. Egy nem mindennapi életút következik!

burai_krisztian_fellepesek_montazs_fellepesszervezes_musorrendeles_varga_monika.jpg

Burai Krisztiánt már fiatalon is vonzotta a színpad és a zene, ám a karrierjét Kicsi Nyúl néven kezdő fiatal srácon hamar látszódott, hogy sokkal több, mint egy átlagos énekes.

Krisztián Mezőberényben született és zenei karrierje is a szülővárosában indult el, itt alapította első zenekarát is.

Az érettségi megszerzése után a Békéscsabai Főiskolán folytatta tanulmányait, HR-menedzser szakon. Ebben az időszakban már számtalan remixet készített és dalt írt Király Viktor és ikertestvére közreműködésével.

Az egyre több munka miatt Budapestre költözött, ahol eleinte egy hobbistúdióban dolgozott, majd később az egyik zenésztársával egy saját zenei műhelyt alakított.

Lépésről lépésre kellett felépítenem a saját zenei karrieremet, ami még a 2000-es évek elején egyáltalán nem volt könnyű. Abban az időben a lemezpiac még egy nagyon is működő dolog volt, így saját magamnak kellett megteremteni a megfelelő keresletet a zenei piacon.

2010-ben feltűnt a Megasztár című énekes tehetségkutatóban, ahol a döntő előtt esett ki csapatával, a Street nevű együttessel.

Két évvel később a Voice című műsorban láthattuk ismét, ami azért marad igazán emlékezetes, mert az énekes ebben a versenyben énekelte először el saját szerzeményét a Criminal Lady-t. Azt a dalt, amit már többször elénekelt Igni, Kállay Saunders András és Patai Anna is.

Később Norvégiában házak festéséből és alkalmi munkákból tartotta fenn magát. Ebben az időszakban eldöntötte, hogy ad még egy esélyt hazai karrierjének és elindul A dal 2013-as kiírásában. Mindent feltett egy lapra, és azt mondta, hogy ha most sem sikerül áttörő sikert aratnia, kiutazik édesanyjához Angliába, ahol új életet kezd majd. Ez nyilvánvalóan csak egy vészforgatókönyv volt, mindvégig bízott tehetségében és abban, hogy egy nap hobbija egyben a munkája is lesz.

Ez az utolsó esély olyannyira jól sikerült, hogy a legjobb 30 dal közé 3!! dala is bekerült - egy olyan, amit ő énekelt, illetve kettő olyan, amikben producerként dolgozott. Az igazi áttörést a Kállay-Saunders Andrásnak írt My Baby dal hozta el, amely angol és magyar nyelven is elkészült. Azóta Krisztián karrierje folyamatosan felfelé ível.

Az elmúlt években olyan nagyszerű előadókkal dolgozott már együtt, mint például

  • Dér Heni
  • LL Junior
  • Mr. Missh
  • Kulcsár Edina
  • Opitz Barbi

És, hogy mi sikerének a titka? Hogyan válhat valakiből alkalmi munkásból az ország egyik legmeghatározóbb énekes-zeneszerzőjévé? Hamarosan kiderül!

Cover

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása