Az eszpresszó minden kávéital alapja, az olasz kávékultúra valódi esszenciája. Ki gondolná, hogy ez az egyszerűnek tűnő ital, amihez a szükséges 50 kávébab Brazília és a trópus többi országából olyan hosszú utat jár be, míg a kávégépen elfordítjuk a kart, még az elkészítés fázisában is ennyi titkot rejt? Pedig így van.
A címben szereplő barista pedig szerkesztőségünk bármelyik tagja lehet, hiszen az espressoshop.hu szervezésében lezajló kávészakértői képzésnek köszönhetően, immár mi is értő szemmel csodálhatjuk a szellemet élénkítő kávéitalokat.
1. Az adag 7 gramm - vagyis 7 gramm kávéőrleményre lesz szükség
2. A víz ideális hőmérséklete 90 °C - a tökéletes aroma kioldásához
3. Szivattyúnyomás 9 bar - szintén az aromavarázshoz
4. Lefőzési idő: 5 mp előfőzés a gépnek és 25 mp kávéfőzés az őrleménynek
5. A kávé ideális mennyisége 25-30 ml
6. A crema a világosbarnától a kakaó-barnáig terjedő színskálán lőhető be, olykor sötétbarna csíkokkal
7. 3-4 mm vastag tartós krém
8. Sűrű, testes, aromás, telt íz, édes, illatos
9. A savanyú és keserű ízek egyensúlya
10. Kellemes, hosszantartó utóíz
És ez még csak az eszpresszó volt! Ha te is kíváncsi vagy a többi kedvencedre mint, a tökéletes cappuccino, vagy akár a különleges kávékoktélok elkészítésének titkaira, jelentkezz a jövő januárban induló baristaképzések egyikére, ahol mi is méltóbbá váltunk nevünkhöz, és lettünk a Business mellett egy kicsit Café is!
Kösz még egyszer Attilának, Jenőnek, Petinek és Zolinak - mestereinknek az Esspressoshoptól!
Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!