Business & Café

A barista válaszol: mi a tökéletes espresso 10 titka?

25 okt 2015

Az eszpresszó minden kávéital alapja, az olasz kávékultúra valódi esszenciája. Ki gondolná, hogy ez az egyszerűnek tűnő ital, amihez a szükséges 50 kávébab  Brazília és a trópus többi országából olyan hosszú utat jár be, míg a kávégépen elfordítjuk a kart, még az elkészítés fázisában is ennyi titkot rejt? Pedig így van.

pincer_illycseszevel.jpg

A címben szereplő barista pedig szerkesztőségünk bármelyik tagja lehet, hiszen az espressoshop.hu szervezésében lezajló kávészakértői képzésnek köszönhetően, immár mi is értő szemmel csodálhatjuk a szellemet élénkítő kávéitalokat.

espresso_new_01a_1.jpg

1. Az adag 7 gramm - vagyis 7 gramm kávéőrleményre lesz szükség

2. A víz ideális hőmérséklete 90 °C - a tökéletes aroma kioldásához

3. Szivattyúnyomás 9 bar - szintén az aromavarázshoz

4. Lefőzési idő: 5 mp előfőzés a gépnek és 25 mp kávéfőzés az őrleménynek

5. A kávé ideális mennyisége 25-30 ml

145_illy_adg_475_hi_1.jpg

6. A crema a világosbarnától a kakaó-barnáig terjedő színskálán lőhető be, olykor sötétbarna csíkokkal

7. 3-4 mm vastag tartós krém

8. Sűrű, testes, aromás, telt íz, édes, illatos

9. A savanyú és keserű ízek egyensúlya

10. Kellemes, hosszantartó utóíz 

És ez még csak az eszpresszó volt! Ha te is kíváncsi vagy a többi kedvencedre mint, a tökéletes cappuccino, vagy akár a különleges kávékoktélok elkészítésének titkaira, jelentkezz a jövő januárban induló baristaképzések egyikére, ahol mi is méltóbbá váltunk nevünkhöz, és lettünk a Business mellett egy kicsit Café is!

Kösz még egyszer Attilának, Jenőnek, Petinek és Zolinak - mestereinknek az Esspressoshoptól

cowork02.png

moremoremore.png

 

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása