Business & Café

A boldog és sikeres ember 6 erénye

14 nov 2015

A minimum sikertelenséghez vezető, elkerülendő 7 fő bűnnel mindenki tisztában van. Arról azonban kevesen tudnak, melyek azok az erények amelyeket magunkévá kell tennünk, hogy boldogok és lelkiekben-anyagiakban gazdaggá váljunk.tumblr_ndelwgpgcn1rpumvho1_1280.jpg

1. Bátorság 287869-bungee-jumping.jpg

Bátornak kell lenned, hogy megalapítsd a céged, hogy elindulj az úton. Bátorságra lesz szükséged, hogy ne hazudj magadnak, hogy merj fejleszteni, új dolgokba belevágni. A bátorság, mint erény azonban nem keverendő össze a gátlástalansággal!

2. Erőo-strength-training-for-runners-facebook.jpg

Fizikai és mentális erőnlétre is szükséged lesz - ép testben ép lélek. Az erőd fog átsegíteni a stresszes időszakokon, a mentális erőd a megoldásban, a fizikai erőd építése pedig a levezetésben. 

3. Hit 14_-bench.jpg

A reneszánsz időkben természetesen ez a keresztény hitet jelentette. Az, hogy szakrális vonalon ki miben hisz, vagy nem hisz abszolút magánügye. Az viszont egészen biztos, hogy ha nem hiszel önmagadban, a sikeredben, vagy a célodban amiért létrehoztad a saját bizniszedet - nem lehetsz sikeres!

4. Remény screen-shot-2015-03-20-at-8_06_15-am-660x666.png

Közhelyesnek tűnik, de sajnos így van - derűre ború jön, és borúra derű. Időnként a dolgok vacakul alakulnak. Gyakran nem te döntesz számodra fontos kérdésekben. Ilyenkor pedig reményre lesz szükséged. 

5. Mértékletességluxurychalletcollectionm_1.jpg

Az általánosítás hülyeség, de magánvéleményem szerint mi magyarok ebben vagyunk a legkevésbé erősek. De a mértékletesség boldoggá tesz. Nem hajszol túlzott költekezésbe, vagy egészségtelen szokásokba. Természetesen ez arra is vonatkozik, hogy ne dolgozd hülyére magad. Mértékletesség avagy egyensúlyban élni.

6. Bölcsesség qualia-luxury-villa-in-great-barrier-reef-australia-views-800x358.jpg

 Bölcsnek lenni, összetett dolog. A kommunikációd, az empátiád, a műveltséged, és a tapasztalatod tesz bölccsé. A tapasztalatot pedig sokan tévesen az életkorral azonosítják. Én nem hiszek ebben. Ha dolgozol, pezsegsz, benne vagy a dolgokban és a tapasztalataidat alkalmazol, vagy akár mások tapasztalataira támaszkodva jól döntesz, az mind bölcsességed bizonyítéka.

(Képek: trisara, huffington post, meelum) 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása