Business & Café

Mivel töltsd az ünnepeket, ha már degeszre etted magad?

26 dec 2015

Az álmaid megvalósítása karácsonykor sem hagy nyugodni? Ha velünk együtt úgy gondolod, az ünnepi nyugalom ideális időszak a tervezgetésre, most kínálunk egy kis szellemi táplálékot a bejgli mellé. Egy szuper pályázati tipp következik, hogy az ünnepek időszaka hasznos, a jövő év pedig sikeres legyen!8293710008_3e1265f6be_b.jpg

Élvezni a jól megérdemelt pihenést, nincs is ennél kellemesebb. Viszont ha már kipihented magad és elkezdenéd tervezni a jövő éved, mondjuk a tutit, mivel érdemes 2016 sikeres emberének eltölteni ezt a hetet.

1. Találj ki egy jó vállalkozási alapötletet, amit szívesen felépítenél a következő években!

A vállalkozás indítása nem könnyű feladat, a témának mi is egy egész cikksorozatot szenteltünk: 

Mindig Jó Ötlet Vállalkozást Indítani... Ha Így Csinálod


2. Készíts hozzá üzleti tervet egy excelben (milyen egyszeri, illetve folyamatos költségek lehetnek, milyen nyereséggel kalkulálsz havonta, stb...).

Egy jó üzleti terv nélkül, csak a tapasztalattal leszel gazdagabb. Szerencsére ebben a témában is a segítségedre tudunk lenni.

Az Üzleti Tervről A Gyakorlatban


3. Találj egy vidéki helyszínt, ahol el tudod képzelni az életed a jövőben.

Azt, hogy hol élj nem mondhatjuk meg neked, mivel nem tudjuk milyen biznisszel tarolod le a piacot jövőre. Arra viszont felhívjuk azért a figyelmed, hogy lehetőleg olyan helyet válassz, ahol rendelkezésedre állnak a fejlődéshez szükséges feltételek.

5 Tényező, Amit Sokan Félvállról Vesznek Egy Vállalkozás Elindításakor 


4. Csiszolgasd az ötleted a jövő év elején megjelenő VP6-6.2.1-5 pályázatig

A pályázat amivel megcsinálhatod a szerencsédet jövőre. A lényeg röviden: nem mezőgazdasági cég indításakor 12,5 millió, 100%-ban támogatott forrás. Nehezítés a Pest megyeieknek: január 1.-én már vidéken kell lakni, szóval gyorsan költözzön le a nagyihoz a két ünnep között, aki élne a lehetőséggel.

bl136.jpg

Várható kiírás:

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása (VP6-6.2.1-5)

Pályázók köre mezőgazdasági termelés diverzifikációja, új, nem mezőgazdasági tevékenységgel esetén: mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők.

Pályázók köre mikrovállalkozások indítása esetén: helyben lakó, 18. életévét betöltött, cselekvőképes természetes személy.

Jogosultsági kritériumok:

Mezőgazdasági termelés nem mezőgazdasági termeléssel történő diverzifikációja esetén:
- aktív mezőgazdasági termelő;
- a mezőgazdasági termelő mikrovállalkozás, amely éves árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági árbevételből származik;
- A fejlesztés vidéki térségben valósul meg, a tevékenység végzésének tényleges helye a vidéki térség.

Nem mezőgazdasági mikro-vállalkozás indítása esetén:
- a jogosult a pályázat benyújtási évének január 1. napján helyben állandó lakóhellyel rendelkező magánszemély.
- a fejlesztés vidéki térségben valósul meg, a tevékenység végzésének tényleges helye a vidéki térség.

Támogatás formája: vissza nem térítendő átalány jellegű tőkejuttatás.

Támogatás célja:

- a vidéki térségekben a mezőgazdasági mikro-vállalkozások nem mezőgazdasági tevékenység indításával történő gazdasági több lábon állása, 
- valamint a vidéki térségekben egyéb helyi szükségleteket kiszolgáló árutermelő vagy szolgáltató mikrovállakozás indításának előmozdítása.

Az intézkedés kiemelten támogatja a tanyás településeken és a vállalkozáshiányos aprófalvas területeken megvalósuló, valamint a mezőgazdasági termelést végző szociális gazdaságok tevékenységét diverzifikáló tevékenység- illetve vállalkozás-fejlesztéseket.

Nem támogatható Mezőgazdasági termék elsődleges feldolgozására és értékesítésére irányuló fejlesztés, továbbá agrár- és élelmiszer feldolgozási tevékenységhez kapcsolódó energetikai termelő /megújuló energia termelésre irányuló beruházás.

A támogatás összege és mértéke:

Igényelhető támogatás: 40 000 euró, azaz kb. 12,5 millió forint 5 éves időszakra nyújtott, vissza nem térítendő támogatás. 
Legfeljebb öt éves vállalás két részletben (75% - 25%) átalány formájában nyújtható támogatás. 
Az első kifizetést követő további igénylés az üzleti terv teljesítése előrehaladásának függvényében, legkorábban az első igényléstől számított 36 hónap elteltével tervezhető és igényelhető. A második támogatási részlet az üzleti terv megfelelő végrehajtásától függően fizethető ki.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

bm_square.pngBattay Máté | Business & Café - szerkesztő
Diplomás újságíró, vidékfejlesztési agrármérnök. Szakmai tevékenysége mellett a Cooltusz - Magyar Fiatalokért Kulturális Egyesület főtitkára. Jelenleg gazdasági hatékonysággal kapcsolatos doktori disszertációját írja a Szent István Egyetem, Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában.

süti beállítások módosítása