Business & Café

3 tipp a magasabb passzív jövedelemért 2016-ban

27 dec 2015

Mindannyian szeretnénk a lehető legkevesebb idő és energia befektetésével minél nagyobb vagyonra szert tenni, azonban ez nem könnyű. Nincs egy „tuti recept”, ami működik mindig és mindenhol, így muszáj kreatívnak és szemfülesnek lenni, és élni a kínálkozó lehetőségekkel. 

847217-luxury-wallpaper_1.jpg

1. YouTube

tumblr_mddjkejg6u1ra1rpb.jpg

Ez minimális anyagi ráfordítást igényel, csupán egy jó ötlet kell hozzá és a megvalósítás. Manapság tele a YouTube különböző videobloggerekkel, akik  a legkülönfélébb tartalmakkal szórakoztatnak minket: zeneoktatás, gameplay-videók, filmkritika – hosszasan sorolhatnánk, a lista végtelen, hogy mivel lehet ma már pénzt keresni az internet legnagyobb videómegosztó oldalán.

Jövedelmet a reklámok és a nézettség hoz, így minél érdekesebb a tartalom, amit legyártasz, annál többen lesznek rád kíváncsiak, és annál több pénzt tudsz vele keresni. Ez a módszer Magyarországon is egyre népszerűbb, elég csak Szirmai Gergelyre és a Hollywood News Agency-re, Dancsó Péterre és a Videómániára gondolni, ők a legismertebb magyar vloggerek,  de sorolhatnánk az OtherWorld Online-t, The VRTech-et, a Goodlike-ot vagy akár Pamkutyát, stb., egyre többen ismerik fel Magyarországon is az ebben rejlő potenciált.

2. Tőzsde

tumblr_inline_nhq5cfdexq1t0xy5p.jpg

A tőzsdét senkinek nem kell bemutatni, mindenki hallott már róla. Ehhez érdemesebb egy nagyobb befektethető összeggel beszállni, mint amennyit az előbb említett videoblogolásra szánnánk, de a haszon is nagyobb lehet. A tőzsdén az árfolyam ingadozás adja vagy veheti el a haszon nagy részét – ez a kockázatvállalási készségünk, a „jövőbelátási képességünk”, a rátermettségünk, a piaci informáltságunk és a szerencsénk közös turmixából adódóan változhat.

2016 elé nagy elvárásokkal tekintünk, nagyon sok olyan közelmúltban történt esemény indokolhatja a komoly piaci mozgásokat, amik busás haszonnal kecsegtethetnek annak, aki „jókor van jó helyen”. Ha azonban nem csak nyerünk, hanem bukunk is néha, akkor se csüggedjünk, hisz egyszer fent, másszor lent.

3. Lakáspiac

tumblr_nns13zdddo1snegd3o1_1280_1.jpg

A lakás áfa-csökkenése, a növekvő ingatlanárak, az egyre terjedő Airbnb-láz,  mind-mind olyan tényező, ami azt sugallja, hogy a lakások ára a közeljövőben egy irányba fog majd elindulni: felfelé. Bár ez már igen komoly befektetendő tőkét igényel, ez a 3 közül a legkiszámíthatóbb, legstabilabb és a legkisebb kockázattal járó.

Ha már megvan a kiszemelt ingatlan, nincs is más dolgunk, mint eldönteni, hogy mit kezdünk vele: kiadhatjuk, albérletbe fix bérlőnek, vagy megpróbálkozhatunk az Airbnb-vel, felújíthatjuk, hogy úgy adjunk rajta tovább, de akár lakáséttermet is üzemeltethetünk benne, csak rajtunk múlik.

Láthatjuk, hogy jövőre is szert tehetünk vagyonra passzív jövedelem által, csupán pénz, energia és kreativitás kell hozzá, és ezek arányát változtatva több lehetőség is áll előttünk.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

szkrobo_200.pngSzkróbó Tamás
Pszichológus, coach, NLP tréner, illetve közösségi média manager. A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán tanultam, utána a coachinggal kezdtem el intenzívebben foglalkozni, amely egy professzionális, kérdezésen alapuló fejlesztő folyamat. Mellette NLP tréningekkel is foglalkozom, és több külső cég megbízott, hogy a marekting és PR feladatokat ellátva a közösségi felületét kezeljem.

 

süti beállítások módosítása