Business & Café

7 sikerember jó tanácsai, válassz te is példaképet!

05 jan 2016

Amikor az álmainkon és céljainkon gondolkodunk, kell, hogy legyenek előttünk példamutató egyéniségek! Pozitív és hiteles példák, akiknek az értékválasztásaival, gondolataival képesek vagyunk azonosulni. Legyen ma tanítómesterünk többek között Richard Branson, Pablo Picasso, vagy akár Miuccia Prada! tumblr_lwa995fqmz1r6d16jo1_1280.jpg

Ez az összeállítás segítséget nyújt, hogy végre 2016-ban megtaláljuk a saját példaképeinket, akár a mai üzleti szféra vagy az elmúlt évszázadok kiemelkedő alakjai között! Kezdjünk is neki!

1. Richard Branson, és az álmok

2513_image_724087.jpg

Január az év első hónapja, így minden vállalkozó  szellemű emberben megfogalmazódik az "új év, új lehetőségek" gondolata, ami egy kissé már közhelyként hat, de valljuk be, ezzel mindnyájan így vagyunk. Mielőtt kételkednénk magunkban jusson eszünkbe, első mentorunk, Richard Branson mondata: 

Ha nem ijesztenek meg az álmaid akkor túl kicsik...

Richard Branson, a világ egyik legsikeresebb üzletembere. Sikereit üzleti és emberi hozzáállásának köszönheti. Azt hiszem, neki tényleg elhihetjük ezt a mondatot. Ennek tükrében, ne hagyjuk, hogy a félelmeink a kitűzött álmaink megvalósításának útját állják!

2. Steve Jobs, és a hivatás

a.jpg

Steve Jobstól sokat tanulhattunk arról, hogy ha az ember képes hivatást választani magának, és aztán az életét ennek a hivatásnak szenteli, milyen elképesztő eredményeket tud elérni. Tudnod kell, hogy mi az amit szeretsz, hiszen: 

A munkád tölti ki életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit. 

3. Pablo Picasso, és a tehetség

pablopicasso.jpg

A következő inspiráló mondat a huszadik századi avantgárd festészet kiemelkedő alakjától, Pablo Picasso-tól származik: 

Anyám azt mondta nekem: ha beállsz katonának, tábornok lesz belőled, ha szerzetesnek mész, a végén te leszel a pápa. Én festőnek mentem, és Picasso lettem.

Ha ráébredtünk, mi az amiben tehetségesek vagyunk, és örömet okoz számunkra a művelése, ne hagyjuk veszni az álmainkat, dolgozzunk érte addig amíg meg nem valósítjuk.

4. Charles de Gaulle, és a nagyvonalúság

18_06_general-de-gaulle-jeune_630x420_scalewidth_630_1.jpg

Charles André Joseph Marie De Gaulle (1890 - 1970), ellenállóvezér, tábornok, elnök sok mindenre taníthatna bennünket, de a mai lecke amit szellemi hagyatékából átemelünk, a nagyvonalúság.

Életünk és pályánk során számos akadállyal találkozhatunk. A sikerünket nem mindenki sikerként éli meg. Vannak akik azért hibáztatnak másokat, mert előrébb jutnak náluk.

Charles de Gaulle szerint az irigység a legyőzöttek és a gyűlölködők érzelme, a bukott emberek haragja.

Ne hagyjuk, hát hogy rajtunk is erőt vegyenek az ilyen érzelmek. Emellett célszerű még az ilyen típusú érzelmekre hajlamos embereket távol tartani magunktól és inspiráló személyekkel megtölteni a környezetünket. 

5. Montesquieu, és az aktív hallgatás

montesquieu_1.jpg

Montesquieu (Charles-Louis de Secondat, La Brède és Montesquieu bárója, (1689.–1755.) életműve olyan gazdag és sokrétű, hogy kísérletet sem teszünk az ismertetésére. Amellett, hogy a modern politikai gondolkodás egyik megteremtője, író, tudós, és filozófusként is tevékenykedett, még bölcs ember is volt, így érdemes megfogadnunk egyik közvetlen hangvételű tanácsát.

A legtöbb emberrel úgy vagyok, hogy inkább helyeselek nekik, semmint meghallgassam őket.

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy 'montesquieu-i' szellemi fölényünket kihasználva átnézzünk embertársainkon, de a kommunikációnkban az aktív hallgatás igenis értékes elem lehet.

6. Audrey Hepburn, és a humor szerepe

audrey-hepburn-animated-gifs-112.gif

Ahhoz, hogy pozitív, követendő és impulzív személyiségünket kialakítsuk és megtartsuk, Audrey Hepburn tökéletes mentorunk lehet. A nő aki a született elegancia és báj megtestesítője, Oscar-díjas színésznő, a következő tanáccsal lát el bennünket:

Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság.

7. Miuccia Prada, és a jó megjelenés szerepe

miuccia-prada.jpg

Végül jó, ha a mentorlistánkban szerepel egy olyan ember, aki a divat és stílus érzékünket is finomítja. Öltözékünk a megjelenésünk és a személyiségünk védjegye, így ennek szellemében nyugodtan csodálhatunk valakit, aki valami jelentős dolgot tett a divat fejlődéséért, alakulásárt.

Amit viselsz, azzal prezentálod magad a világ felé, főleg manapság, amikor az emberi kapcsolatok olyan gyorsak. A divat egy instant nyelv.

Természetesen mentorainkat mi választjuk meg. Ahogy változunk, új impulzusok érnek minket, így ennek függvényében alakul mentoraink és példaképeink listája is. Mentoraink megtalálása hosszú folyamat, de szánjunk rá időt, hogy megismerjük az élettörténetüket és egy-egy általuk képviselt filozófiát vagy bölcsességet a saját életünkbe tudjunk adaptálni!

mirjam_200.jpgSzakács Mirjam
Az alapszakos diplomám a KJF kommunikáció és médiatudomány Pr, Marketing szakirányán szereztem. A főiskola mellett a ModArt művészeti és divatiskolába jártam. Jelenleg nemzetközi tanulmányok mestrerszakos hallgató vagyok, és párhuzamosan a Budapesti Metropolitan Főiskola divat és luxusmárka menedzsment szakán tanulok.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

 (Képek: Robocast, szeretlekmagyarorszag.hu, digdigs.com, wikipédia, everythingaudrey.com, fashionhunter.hu)

süti beállítások módosítása