Business & Café

A milliárdosok 5 közös vonása, amiket nem gondoltál volna

21 jan 2016

Mindenki kiváncsi a milliárdosok titkaira, hisz vágyódunk a csillogás, a siker, a pénz és a hatalom után, azonban vajon tényleg létezik a sikerre egy recept, ami beválik?

tumblr_magif7vfze1rq5vsgo1_1280.jpg

Azonban ha összevetjük több vonásukat a milliárdosoknak, érdekes összefüggéseket figyelhetünk meg: a Forbes minden évben listát készíti a világ leggazdagabb embereiről.

Ahhoz, hogy erre a listára felkerüljünk minimum 1 milliárd dollárra van szükségünk – Magyarországról csupán Csányi Sándornak sikerült eddig felkerülnie erre az igen impozáns összeállításra, de a világon is mindössze 1826 olyan ember van, akinek a vagyona meghaladja az $1.000.000.000-t. A GoCompare ezt a listát használta fel, hogy megállapítsa, hogy mi lehet a közös Mark Zuckerbergben és Bill Gatesben vagy Carlos Slimben.

1. Házasok

3-scientific-hacks-to-feel-confident-with-women.jpg

A listán szereplő személyek 88%-a él tartós párkapcsolatban: Bill és Melinda Gates, Mark Zuckerberg és Priscilla Chan – sorolhatnánk, a híresebbnél híresebb és befolyásosabb házaspárokat, a lényeg: minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Vagy fordítva.

2. Szülők

Csupán a 21%-a nem vállalt gyermeket a listán szereplő személyeknek, de több, mint 25%-át négy, 17%-át pedig öt gyermek várja otthon.

3. Van végzettségük

54772156-30c5-4f94-830d-784d0a58d476.jpg

Bár mindekinek a Virgin Group „start-up-rocksztár” Richard Branson vagy a Microsoft alapító Bill Gates ugrik be, ha a tanulás fontossága ellen kell példát felhozni – ők ugyanis egyetemi végzettség nélkül lettek sikeresek, mégis a statisztika azt mutatja, hogy 77%-nak van legalább egy egyetemi diplomája.

4. Nem hordanak szemüveget

Csupán 41% viseli a látását segítő kiegészítőt.

1997-ben mindössze 36%, de 2001-ben már a többség, 52% hordott szemüveget, majd jött egy újabb mélypont 2013-ban, amikor 37% volt ez az arány, és ez a szám kezdett most ismét növekedni.

 

5. Vízöntők

3_2.jpg

A listán szereplők 12,5%-a a vízöntő csillagjegyben született, ami azt jelenti, hogy minden 8. milliárdos a Forbes-listán vízöntő: Oprah, Rihanna, John Travolta, Justin Timberlake.

A második leggyakoribb csillagjegy a június 21. és július 22. között világra jöttek, tehát a rák csillagjegyűek.

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

szkrobo_200.pngSzkróbó Tamás
Pszichológus, coach, NLP tréner, illetve közösségi média manager. A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán tanultam, utána a coachinggal kezdtem el intenzívebben foglalkozni, amely egy professzionális, kérdezésen alapuló fejlesztő folyamat. Mellette NLP tréningekkel is foglalkozom, és több külső cég megbízott, hogy a marekting és PR feladatokat ellátva a közösségi felületét kezeljem.

süti beállítások módosítása