Business & Café

5 közösségi alkalmazás, amit feltétlen használnod kell

27 feb 2016

A taxisblokádnak köszönhetően mindenkihez eljutott a hír Magyarországon, hogy a személyszállításnak van egy alternatív módja, amit Ubernek hívnak. Sokan már azt is tudják, hogy ha utaznak, és nem ragaszkodnak feltétlen a hotelhez, akkor létezik egy Airbnb nevű alkalmazás, amivel a lakásunkat adhatjuk ki. De vajon mik azok a dolgok még, amiket megoszthatunk másokkal?

appstoreoptimization.jpg

1. Utazás

Uber, Lyft, Oszkár, BlaBlaCar, és még sorolhatnánk a többi telekocsi vagy alternatív személyszállító alkalmazást. Lényegük, hogy a sofőr már eleve rendelkezik autóval, amivel az utasokat szállítja. Többféle variáció közül választhat az, aki az utazásnak ezt a módját választja, lehet meghirdetett utakhoz becsatalakozni, vagy fordítva, mi rendeljük meg a fuvart, és jelöljük ki az úti célunk.

2. Autó1385828_10151902177873256_851960230_n.jpg

Nem csak az anyósülésre ültethetünk be embereket, hanem a volán mögé is! Hosszabb nyaralásoknál például a ahelyett, hogy autónk egy fizetős parkolóházban rostokolna, kiadhatjuk bérbe, és még pénzt is kereshetünk vele! Manapság egyre több cég foglalkozik magánemberek autókölcsönéz-közvetítésével: Turo, Getaround, csak, hogy a legnagyobbakat említsük világszerte – bár ezek egyelőre hazánkban még nem vetették meg a lábukat, azonban érdemes rájuk odafigyelni!

3. Kutya

Elutazunk, de a kutyánk nem jön velünk? Nem tudjuk rokonokhoz vagy barátokhoz beadni arra a pár napra, amíg nem vagyunk itthon? Semmi gond, ugyanis van megoldás! A DogVacay egy kifejezetten erre a problémára létrehozott alkalmazás, ahol olyan állatbarátokhoz vihetjük a kutyánkat, akik biztosan gondját viselik majd. Kiválaszthatjuk a közelben élő regisztrált felhasználók közül a legszimpatikusabbat, majd egy egyszerű foglalás segítségével tudatjuk vele az időpontot, amíg gondját kell viselnie a négylábú barátunkról. Azonban nem csak utazásnál jöhet szóba ez a szolgáltatás, hanem akár akkor is, ha közbe jött valami, és nem tudunk hazamenni, de valakinek meg kéne etetnie kis kedvencünket.

4. Lakástumblr_m70g0dfhal1qb0bzxo1_500.jpg

Airbnbamíg mi nyaralunk valahol a világ másik felén, addig mások laknak a lakásunkban – bizarul hangzik, nem? Pedig már több, mint 60.000.000 ember használja a világ több, mint 190 országában – jelenleg 2.000.000 hírdetés közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet. Azonban ha nem vagyunk ennyire bizakodóak, akkor lehetünk vendégek is – de nem csupán házakban: elérhető rengeteg érdekes szálláshely, pl. világítótornyok, kastélyok, lombházak, lakóautók, kocsmák, jurták, konténerek, stb. Ez azért elég jól hangzik már, nemde?

5. Kis segítségek

Halogatod már hetek óta azt a tavaszi nagytakarítást? Segítséggel jobban menne a munka? Nincs időd elmenni elmenni az állateledel boltba? Akkor van egy jó hírünk: nem vagy egyedül. Utóbbi inspirálta a TaskRabbit alapítóját, aki ki se látszott a munka mögül, azonban a ház körüli feladatok csak gyűltek, csak gyűltek, csak gyűltek... Ezért létrehozta a TaskRabbit alkalmazást, ahol apró kis munkákkal bízhatsz meg embereket, pl. futárkodás, adminisztratív feladatok, stb., amikkel ők a te munkádat segítik. A ház körül akadna néhány tennivaló? Semmi gond! Erre a legjobb megoldás a Zaarly, ahol a szőnyegtiszítással elkezdve a festésen át az ablakpucolásig, mindenre találhatsz egy szakembert. Azonban nem ér véget a lista a takarításnál: villanyszerelő, vízszerelő, bútoros, költöztető, kertész – rengeteg jó szakembert találhatsz, és ha egy beválik, akkor már tudod is az elérhetőségét!

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

szkrobo_tamas_200.pngSzkróbó Tamás
Pszichológus, coach, NLP tréner, illetve közösségi média manager. A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán tanultam, utána a coachinggal kezdtem el intenzívebben foglalkozni, amely egy professzionális, kérdezésen alapuló fejlesztő folyamat. Mellette NLP tréningekkel is foglalkozom, és több külső cég megbízott, hogy a marketing és PR feladatokat ellátva a közösségi felületét kezeljem.

süti beállítások módosítása