Business & Café

7 dolog, amit megtanultunk Claire Underwood-tól

17 már 2016

A Kártyavár (House of Cards) című sorozat egyik főszereplője nem véletlenül olyan erőteljes és meghatározó karakter, mint amilyen. Hölgyeim és Uraim, tőle mindenki tanulhat! Ha téged is elbűvölt Robin Wright alakítása, akkor olvass bele ebbe a spoiler mentes összefoglalóba kedvenc karaktererünkről.  nagyyy.jpg

1. Legyél határozott!

Claire mindig tudja mit akar és hogy hogyan fogja az akaratát megvalósítani. Tudja, hogy határozott fellépés nélkül nincs siker - ám ebből ő nem enged.

2. Stílus és elegancia

Mrs. Underwood egyik védjegye számomra a stílusa. Olyan kifinomultan és letisztultan öltözködik, amely minden alkalommal megállja a helyét. Ha megfigyelitek, sosem visel harsány színeket; mintákat is alig. Ruhatára tele van klasszikus, minőségi darabokkal.imageproxy.jpg

3. Küzdj az álmaidért!

Claire sosem adja fel. Nem éri be azzal, amit mások kínálnak neki, csak a kitűzött cél lebeg a szeme előtt. A céltudatos ember egyik fő erénye, hogy áldozatkészen küzd azért, amit tényleg el szeretne érni. Itt az idő, hogy példát vegyünk róla!

4. Mindig van megoldás

Claire számára a 'feladás' nem szerepel a szótárban. Akár milyen kilátástalannak is tűnik a szituáció, tudja, hogy másik úton módon lehet megoldást találni azért pedig minden követ meg kell mozgatni.

21026387_20130812150714277_jpg-b_1_d6d6d6-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

5. Önértékelés

Claire egy erős nő, akit egyenjogú partnerként kezelnek. Tudja mennyit ér ezáltal nem hagyja hogy gyengének lássák vagy lekezelően bánjanak vele. Szinte egy törékeny porcelán nő, aki határozottsága által válik erőssé és igen jelentős figurává. Mindezek mellett tisztelettudóan bánik mindenkivel és nem érezteti a felsőbbrendűségét ha csak nem érdemli ki az illető.

nagy3.jpg

6. Shortcut

Robin Wright egy tökéletes példa arra, hogy a rövid hajú hölgyek is legalább olyan csinosak mint a hosszú hajkoronával bíró nők. Hölgyeim, aki eddig nem merte levágatni a haját, csak pillantson a színésznő képeire amelyen hosszú a haja. Igaz hogy a rövid mennyivel előnyösebb és hogy kiemeli az arcvonalait?

7. Magabiztos kiállás

Claire egyik legnagyobb fegyvere a testtartása. Amint belép egy helységbe sugározza az eleganciát és a magabiztosságot és mindenki ehhez mérten viszonyul hozzá. 

És Rád hogyan hatott Claire karaktere? Miben inspirált?

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

anita_200.pngFejér Anita
Az ELTE nemzetközi tanulmányok végzős hallgatója vagyok. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványnál is tevékenykedek, korábban a Kreatív Európa Iroda gyakornoka voltam. Fő érdeklődési területem a diplomácia és a biztonságpolitika. Ezen felül számos diákszervezetben, és az NGO-ban is aktív tag vagyok.

(Képek forrása: Google képek, Weheartit.com, Polyvore kép saját)

süti beállítások módosítása