Business & Café

5 fontos szempont, ami megkülönbözteti a sikert a sikertelenségtől

25 már 2016

Énképünk nem kulcsrakész, hanem formálható konstrukció. Önmagad pozitív képének újragondolásával, a sikerorientált személyiségjegyek eltanulásával tudatosan befolyást gyakorolhatsz gondolataidra, amik teremtő erejüknél fogva megváltoztatják az életed!

847267-luxury-wallpaper.jpgLássuk, mik azok a tényezők, amik elválasztják egymástól a sikeres és sikertelen embereket?

1. A siker forrása

A sikerre képes ember nem gondolja, hogy olyan rajta kívül álló tényezőkből fakad sikeressége, mint a szerencse vagy a sors. Tudja azt is, hogy félelemből nem építkezhet, csakis az önmagába vetett hittel, kitartással, szenvedéllyel végzett erőfeszítés generálhat flow-élményt.

2. A siker stratégiája

large_5.jpg

A sikerre képes ember leszámol a félelem béklyóival, nem hagyja, hogy a kudarc lehetősége okozta szorongás megbénítsa. Sőt, a kudarcot nem is bukásnak, hanem a siker eléréséhez vezető út velejárójának, a végső cél megvalósításáért elszenvedett szükséges rossznak tekinti.

3. A siker magja

A sikerre képes ember ereje abban rejlik, hogy van ötlete és azt létre is hozza. Persze ez triviálisan egyszerűnek tűnik, de a siker legfontosabb összetevője mégis az, hogy az ötlet a megvalósítás fázisába, a tétovázás pedig a leszámolás stádiumába kerüljön. Miközben a fejlődés közben létrejött problémákra cselekvő válasszal reagálunk.

4. A siker pályája

tumblr_mcrjmfvvr01qmqgfdo1_500.jpg

A sikerre képes ember leszámol a kudarcokkal, az elkövetett hibáiból tanul és ezzel a folyton újuló tudás- és tapasztalattárral tart lépést a felmerülő problémahelyzetekkel. A fejlődés fenntartása érdekében mindig a cselekvést választja, ennek érdekében fejleszti önmagát is.

5. A siker lenyomata

A sikerre képes ember nem a fejében élő idealizált képet hajszolja, hanem világos, leírt célokkal dolgozik. A fejlődés folyamat természetét szem előtt tartva fokozatosan jelöli ki egymásra épülő rövid- és hosszútávú céljait. Az elképzelések formába öntésével tapinthatóbbá válnak a tervek, ez folytonos szembesülést jelent, ami a felvállalt misszió tudatosítását erősíti.
moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása