Business & Café

A sikeres emberek közé akarsz tartozni? A recept egyszerűbb, mint gondolnád!

11 máj 2016

Semmi ördöngösség vagy különleges képességekkel rendelkező személyiség nem kell ahhoz, hogy Te is azok közé tartozz, akikre mindig is csodálattal néztél. A titok csupán egyvalamiben rejlik.

person-984236_640.jpg

Ez pedig nem más, mint a folyamatos tanulás és önfejlesztés, azonban korántsem mindegy, hogy a tudást kiktől, hogyan és milyen céllal sajátítod el. Ha csupán a pénz motivál, előbb-utóbbi csalódni fogsz, hiszen nem biztos, hogy az álomfizetéssel kecsegtető munkakört éppen Neked találták ki.

Ne félj az újdonságoktól!

Ha jó vagy valamiben és még szereted is csinálni, akkor olyan nagyot nem tévedhetsz, ha azt az oldaladat fejleszted, és teljesen mindegy, hogy hány évesen döbbensz rá életed céljára, hiszen bármikor van lehetőség gyökeres változásokra - mindez csupán rajtad múlik.

Légy különc, merj belevágni!

A piac igényeinek felderítése is választ adhat néhány fontos kérdésre, ha pedig mindentől függetlenül szeretnél kibontakozni a munkádban és buzog benned az újító szándék - na és persze némi kockázatot is szívesen bevállalsz - akkor igazán csak vállalkozóként fogod magad jól érezni a bőrödben.

library-869061_640.jpg

Találd meg a megfelelő közeget a kibontakozáshoz!

A megújulás igénye szinte természetes emberi tulajdonság, így nem csoda, hogy amivel a legtöbb időt töltjük, néha frissítésre vagy netalán teljes átalakításra szorul. Magyarországon ugyan még erősen él a diploma megszerzéséhez fűződő tekintély, ám jó, ha tudod, hogy néhány területen kifejezetten előnyre tehetsz szert a diplomásokkal szemben, ha egy keresett szakmával rendelkezel. Az OKJ-s tanfolyamok nyújtotta gyakorlatias tudást rugalmas időbeosztás mellett, kevesebb anyagi ráfordítással és rövidebb idő alatt is megszerezheted, így akár olyan menő területen kerülhetsz kedvező helyzetbe mint az IT-szektor.

Felnőttként is - akár már diplomával a zsebedben - hihetetlen mennyiségű OKJ képzés közül válogathatsz, pl.: a melyiktanfolyam.hu OKJ képzéseket bemutató honlapján megtalálhatod a legkeresettebbeket, laikusként is érthető leírásokkal. A bemutatott képzési területek és tanfolyamtípusok köre folyamatosan bővül, így ha friss, hasznos és hiteles információkra éhezel, itt jó eséllyel mindig találsz valami csemegézni valót.

computer-1185626_640.jpg

Tanulj élethosszig!

“Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.” -  mondta Albert Einstein. És milyen igaza volt, hiszen a tehetség vagy az adottság is a semmibe vész, ha nem társul hozzá szorgalom vagy tudásvágy.

Ha eltökélted, hogy beállsz a sikeres emberek közé és a céljaidat nemcsak álmodozva, messziről szemléled, akkor már csak annyi a dolgod, hogy olyan sulit találj, ahol végre kibontakoztathatod a tehetséged. A melyiksuli.hu tanfolyam választó honlapján például több mint 2 ezer OKJ-s képzési ajánlat között válogathatsz és hasonlíthatod össze az egyes képzések nyújtotta lehetőségeket, mintha csak egy ár-összehasonlító oldalon járnál.

board-784349_640.jpg

Keress magadnak mentorokat!

A mentor szó nemcsak egy üres frázis, hiszen még a legbefolyásosabb emberek is elindultak valahonnan. Itt van mindjárt Tim Cook - az Apple CEO-jának - példája, aki nem a híres előd - Steve Jobs - nyomdokait tapossa, hanem saját elveit követve jelöl ki új ösvényeket, és valószínűleg nagyon is jól teszi a dolgát, hiszen 2014-ben az év emberének választotta a Financial Times. Egy megszívlelendő mondata, téged is tettre sarkallhat: "Mindenki szeretne az a tóba dobott kavics lenni, amely előidézi a változás hullámait…” 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása