Business & Café

Nézettségi csúcs - a magyar portugál meccs mindent levert

24 jún 2016

A nézettségi adatokból eddig is látszott, a köztévé 4. számú, sporttal foglalkozó csatornája nagy ötlet volt, de a szerdai focimeccs mindent elsöprő adatai tükrözik az érdekes valóságot - futball lázban ég a nemzet!

d_yt20160622185.jpg

(Fotó: MTI fotó - Illyés Tibor)

Már az osztrák és az izlandi meccsek alatt is folyamatosan nőtt a nézőszám, de az abszolút csúcsot a szerdai, portugálok elleni meccs jelentette. 

Az MTI infói szerint, a szerdai meccs második félidejére, több mint 2 millióan (egészen pontosan 2 millió 703 ezer 440-en!) csatlakoztak a nagy itthoni szurkoláshoz. Ez pedig új nézettségi rekordot jelent.

Szerda este az M4 Sporton a Magyarország-Portugália Eb mérkőzés nézettsége 2 millió 318 ezer fő volt, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt. A közönségaránya a teljes népesség körében 61,3 százalék volt.

A svéd-belga meccset is 888 ezer néző követte, ezzel az adás ideje alatt az M4 meg tudta őrizni a vezető pozíciót a csatornák között a 22,9 százalék nézettségi aránnyal. 

Az MTVA a közleményében ki is emeli: az eredmények kapcsán meg kell jegyezni, az M4 komoly energiát fektetett abba, hogy a közvetítés ilyen flottul menjen, a helyszíni kapcsolások és a stadionokban kialakított stúdiók is mind azt a célt szolgálták, hogy a tévénézők a lehető legszínvonalasabb közvetítést kapják.

A tévéközvetítés mellett, az internetes látogatottság is nagyot ugrott, a köztévé netes felületein 315 ezren követték a meccset.moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása