Business & Café

Hogyan maradj stílusos a kánikulában?

26 jún 2016

Ebben a nagy melegben nem könnyű elegánsnak, stílusosnak maradni úgy, hogy közben ne süljünk meg. De mindez mégsem lehetetlen! Lássuk, hogyan!

summer-mer_wallpaper_awesome.jpg

1. Kiegészítő

Megszoktuk tavasszal, hogy akkor teljes a szettünk, ha több réteg ruha van rajtunk. De ez nem jelenti azt, hogy egy réteg már nem lehet stílusos! Elég egy  egyszerű kis ruha is, ha feldobjuk néhány kiegészítővel.

Mivel ilyen melegben úgy sem veszünk fel hozzá kabátot, most minden részlet érvényesül. Így a ruhához illő, látványos ékszerekkel, övekkel, vagy egy napszemüveggel, erősebb színű rúzzsal, körömmel, és feltűnő táskával is elérhetjük ezt a hatást. 

milan_fashion_week_ss16_street_style_teaser.jpg

2. Tartós smink

Felöltöztünk gyönyörűen, készítettünk egy szép sminket, de mi történik, ha a meleg leolvasztja? Akkor érdemes púderrel újra fixálni. A legjobb a transzparens porpúder, mert az áttetszős színe minden bőrszínhez kiválóan tud alkalmazkodni, így a barnább bőrt nem kezdi el a szokásos púderünk fakítani nyáron.

Ha a sminken elkezd gyöngyözni a bőrünk, érdemes mattító papírt használni, mert ez csak a nedvességet szívja fel, a púdert nem. De meg is előzhetjük ezt, ha a frissen elkészült sminket lefújjuk sminkfixálóval.  

italian_street_style21.jpg

3. Frissesség

És ha mindez nem elég, a bronzosító még üdébbé tesz, mindamellett, hogy egészséges és friss benyomást kelt! Tévhit, hogy csak a barna bőrön mutat jól. Manapság már annyi árnyalat létezik belőle, hogy a legvilágosabb bőrtónushoz is lehet találni megfelelő színű csillámokat és matt bronz púdert.

A csillámos részt lehet használni nyakon, dekoltázson és vállon egyaránt, ezáltal még vonzóbbá téve megjelenésünket. 

bronzer-stila-chantecaille-mac.jpg

4. Ápolt bőr

A nyári rövid ruhák meglehetősen nagyobb felületet mutatnak meg a bőrünkből, így érdemes ilyenkor jobban odafigyelni rá. Mielőtt útnak indulsz, kend le magad enyhén csillámos hintőporral! Ettől a fényben gyönyörű, selymes hatású bőröd lesz és még a nedvességet is megköti, ellentétben a testápoló olajakkal. Utóbbiak a meleg hatására lefolynak.

5. Extra kiegészítő

tumblr_nxyu9rq75n1uiv8zto1_1280.jpg

Ami elengedhetetlen kellék a melegben: egy üveg ásványvíz. Na de ne a megszokott palackokra gondoljunk most! Egy különleges üveg sokkal jobb megjelenést biztosít, főleg, ha a vízben vannak gyümölcskarikák, menta levelek és néhány jégkocka.

Már a színes látványtól is több kedved lesz vizet inni. Ha nem fér bele a táskádba, vidd a kezedben, így extra kiegészítőként hat a megjelenésedre!moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

Kelemen Henriett
süti beállítások módosítása