Business & Café

Az ötleten túl, avagy eljött a cselekvés ideje!

03 okt 2016

Ötletei mindenkinek vannak. Remek ötletei is. Lapozzunk. Az álmodozást ezen a ponton félre kell tenni, másnak van itt az ideje, és ezt jól tudod. Hétköznapi problémákra hétköznapi megoldások kellenek.

20160624_200423.jpg

1. Az álmodozást félre kell tenni

Eljött a tettek ideje. Az álmodozás fontos, sőt nélkülözhetetlen eleme mindenki életének. Álmok nélkül a céljainkat sem tudnánk realizálni. Az egész egy egyszerű folyamat: álmok, út kijelölése az álom eléréséhez, siker!

A probléma ezzel csak az, hogy az emberek döntő többsége elakad az álmodozás szakaszánál, és nem mer továbblépni arra az útra, ami pedig elvezetné az álmai megvalósításához. Éppen ezért. Találd ki, hogy mit szeretnél.

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, hogy melyik kikötőbe tart.

Seneca

És kezdj el cselekedni!

2. Hétköznapi problémák, hétköznapi megoldások

Nem kell Szupermennek lenned, elég lesz ha egyszerűen kijelölöd a célod (vagy álmod ugye) és elkezded megvalósítani. Pék szeretnél lenni? Vagy atomfizikus? Szeretnél te lenni a város legmenőbb könyvelője, vagy a legjobban kereső autószerviz tulajdonos?

Oké, akkor miért nem csinálod meg? A jó vállalkozás gazdagítja az emberek életét, éppen ezért lehet sikeres. Megoldást ígér valamilyen problémára, és ha meghálálja a bizalmat amit megelőlegeztünk neki, az ügyfél vissza fog térni a problémájával.

20160624_100934.jpg

  • A Facebook például ígéretéhez híven valóban lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk a kiszemelt hölgynek van-e barátja vagy nincs, megválaszolva a kérdést, hogy akkor csapjuk-e a szelet vagy ne?
  • A város legjobb lángossütője azt ígéri a számomra, hogy gyorsan ehetek, finomat, és megbízhatóan állandó minőségűt.
  • Az autógyártók pedig rengeteg mindent ígérnek, csak hogy elnyerjék kegyeinket. Gyorsaságot, biztonságot, kényelmet, rengeteg extrát, és mindezek mellé még alacsony fogyasztást is.

Hétköznapi problémákra adott hétköznapi megoldások.

3. Megoldandó helyzetből kifizetődő megoldás

Most már nagyon jó úton haladunk a sikered felé. Az utolsó kérdés, hogy hogyan érheted el, hogy az emberek hétköznapi problémáira (probléma=megoldandó helyzet) adott válaszod (megoldásod) a legjobb legyen, és hozzon neked egy kalap pénzt (vagyis kifizetődő megoldássá lényegüljön át).

Mindennek van receptje, a meggazdagodásnak is. Ezzel a témával foglalkozunk például ebben a videóban is.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása