Business & Café

5 kifogás, ami megakadályoz abban, hogy sikeres legyél

18 okt 2016

Sok embert inkább a kifogásai, és nem az álmai vezetnek. Miért hagynád, hogy a te életedben is így legyen? Félre hát a kifogásokkal!

music guy magazine.jpg

1. Még nem állok készen

Egy valamit meg kell értened. A tökéletes pillanat nem létezik! Legalábbis nem olyan módon ahogy a legtöbben elképzelik. Nem lesznek különös jelek az égen, az orákulumok nem jövendölték meg a csillagokból, nem csörren majd meg a telefonod, rajta az értesítő - MOST!

A legnehezebb feladat - és egyben a legjobb kifogás is - az, hogy felismerd mikor kell belevágnod életed nagy kalandjába, a hivatásod megtalálásába. A gyakorlati ismereteket és a tapasztalatot nem igazán lehet elméleti úton elsajátítani. Természetesen nem arra biztatunk, hogy kapkodd el a dolgot, de a tanulás folyamatát nem szabad összemosni a halogatással. 

2. Életkor

Túl fiatal vagyok még hozzá, túl öreg vagyok már hozzá. Ezek is csak kifogások, az életkor sokkal inkább tudatállapot. 

Azt mondják, az ember nagyjából 25 éves kora után képtelen változtatni a szokásain. Nos ez szerintem nem igaz. Én úgy gondolom, a legtöbb emberből 25 éves kora után kikopik az az akaraterő és rugalmasság ami képessé teszi arra, hogy változtasson.

Lehetne sorolni a számtalan ellenpéldát, hogy miért érdemes félredobni az életkor kifogását. Fiatalokat, akik 30 éves koruk előtt dollármilliárdosok lettek, és azokat a középkorú, vagy még idősebb embereket, akik érett felnőttkorban csinálták meg a szerencséjüket. Egy biztos, nem próbálták meg megmagyarázni magunknak miért nem alkalmasak arra, hogy sikeresek legyenek!

3. Nincs hozzá elég pénzem

Hát akkor tegyél róla, hogy legyen! Kezdd el kicsiben, tanulj meg mindent a területről, dolgozz valakinek aki ezzel foglalkozik.

Bizonyos szempontból soha nem volt még olyan könnyű, mint manapság. Még néhány évig biztosan rendelkezésre állnak az uniós források pályázatok képében, számtalan formában létezik a közösségi finanszírozás, és kitartással befektetőt, vagy üzleti angyalt sem lehetetlen felhajtani. Csak csináld, és a pénz nem lehet akadály!

4. Az én álmom úgysem megvalósítható

Olyan álmok kellenek amik megijesztenek és izgalomba hoznak egyaránt.

Ha az ötleted jó, és működőképes, miért pont a te álmod lenne a kivétel? Annak viszont az egyetlen módja, hogy ez kiderüljön, meg kell mutatnod a világnak. Pörgesd meg az ötleted startup csoportokban, nyomozz ki minden részletet, akár írj belőle diplomadolgozatot.

A leggyakrabban azok alkalmazzák ezt a kifogást, akik lusták utánajárni a pontos részleteknek. Ne tartozz közéjük!

5. Nincsenek céljaim

Céltalanság. Korunk nagy átka. Nem hiszem el, hogy van olyan ember, aki ne tudná, hogy mit szeretne igazán csinálni. Két eset lehetséges. Vagy még nem találtad meg a szenvedélyed, vagy inkább csak nem mered bevallani magadnak, hogy Azzal szeretnél foglalkozni.

Ez persze áldozatokat kíván majd, kényelmetlen döntéseket kell meghozni, és senki nem sem tudja garantálni a sikered ha megpróbálod.

Egy előnye viszont biztos lesz, nem kell majd egész életedben azon gondolkodnod, mi lett volna ha... 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása