Business & Café

A világ legbénább karácsonyi reklámkampányai

16 dec 2016

A karácsony nem csak a szeretet, hanem Jézus eljövetelének is az ünnepe a keresztény hagyományok szerint. A karácsony a kereskedelemben is óriási ünnep. A cégek pedig ösztönöznének a vásárlásra, de sokszor borzasztó reklámokkal. Lássunk 5 reklámot a legrosszabbak közül!

walmart_yodeling_cat.jpg

1. Mr. Kipling Betlehemes játéka

Mr. Kipling egy süteményekkel foglalkozó cég, akik botrányosan rossz reklámkampányaikról is ismertek. Ez a kis snitt egy Mary nevű nőt mutat be szülés közben. Klinika, Betlehemes játék? A fenét! Sütemény!

 2. Egy kicsit sem aranyos cica

A Wallmartnál gondoltak egy nagyot. Mit szeretnek az emberek  úgy igazán? A macskákat! Na jó de ez mégis, hogyan lesz karácsonyi témájú? Majd jódlizik. Hát de mégis hogy? Csináljatok valami digitális trükköt és kész! Íme a végeredmény:

3. A Spice Girls leugrik a Teszkóba

Nagy baj van, a Spice Grils karácsonya veszélyben. Sebaj, megment minket a Tesco!

4. Karácsonyi lidércnyomás a Mekivel

Ez a kampány a '80-as évek közönségének készült, ami mind látványában, mind hangulatában érezhető - szerintem viszont ettől a reklámtól még akkor is kirázta az embereket a hideg!

5. Háború, karácsony, szeretet - irány a Sainsbury's!

Ez a reklámfilm az I. világháború egyik legmegkapóbb pillanatát idézi meg. 1914 karácsonyán a szemben álló felek kibékültek, és együtt ünnepeltek egy napig. Emberiesség, érzelmek, és ha már arrafelé jársz ugorj be vásárolni valamit! Egy gyönyörű szpot, egy érzéketlen üzenettel.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása