Business & Café

Kiderült, mi a legjobb befektetés…nem arany, nem ingatlan, te már sejted?

11 jan 2017

Idén fektess valamibe, ami mindennél többet ér. Valamibe, ami megalapozza a szerencsédet, a boldogságodat. És a legjobb, hogy most még egészen könnyen beszállhatsz! 

cim_204.jpg

2017 legértékesebb befektetése a tudás lesz! Sokan kárognak, hogy a vagyon megszerzése alapvetően nem a szellemi kapacitáson múlik. Ez ebben a formában igaz is. Azt viszont, hogy ha tudatosan az egzisztenciaépítésre fókuszálják tudatukat, egy fejlettebb elméjű ember nagyobb eséllyel rúg labdába, senki nem vonhatja kétségbe.

A tudás az az eszköz, amit nem veszíthetsz el.

Segít vagyont építeni, és ha veszteségek érnek, újból segít talpra állni. 

Újabb jó hír következik! A befektetésed alapja máris a birtokodban van, hiszen az agyadról van szó! 

Az agyunk a legértékesebb árucikkünk, persze nem direkt értékesítésre kell gondolni, hanem sokkal inkább a teremtő erejére. Agyra fel!

1. IQ

20110606donaldhew.jpg

Talán kevésbé fog az újdonság erejével hatni, hogy egy egzisztencia felépítéséhez bizony szükséges némi szellemi kapacitás. Ellenpéldák is akadnak szép számmal, zseniális tudósok és feltalálók hatalmas intelligenciájuk ellenére koldusbotra jutottak- míg egyszerű emberek irdatlan pénzeket halmoztak fel. A tendencia mindenesetre egyértelmű - a pénzcsináláshoz ész kell, ez egy egyszerű tény.

A tudás az új fizetőeszköz.

Az azonban már sokkal érdekesebb, hogy például a National Geographic egyik kutatásában, kimutatták, hogy 100-as IQ felett minden egyes plusz pont pénzben kifejezve, 200-600 dollárt jelent éves szinten, annak aki használni tudja az adottságait.

2. EQ

9719045078_02dcfa4cdc_b.jpg

Az EQ vagyis az érzelmi intelligencia szintén meghatározó tényező a meggazdagodáshoz vezető úton. Minden cselekedetünket az érzelmek irányítják, tehát aki ura az érzelmeinek, sokkal jobban érvényesül az életben, és természetesen az üzleti életben is. Nyugodtnak maradni, kommunikálni, gondolkozni - és dönteni, ezeket a képességeket mind az érzelmi intelligencia határozza meg. A már említett natgeós kutatásban említik, hogy EQ pontonként éves szinten 1300 dollár előnyünk van kevésbé jó képességű embertársainkkal szemben

3. Fejleszd az elméd, hogy elérd a céljaid

axn-leo40-open.jpg

Érdekes példa a gondolkodás fontosságára a sport világa. A legtöbben azt gondolnánk, hogy a sportsikerekhez kitartó munka és fizikum kell, ez viszont egyáltalán nem így van. Ma már olyan kis különbségek vannak az élsportolók között, hogy a legtöbb eredmény fejben dől el. A negatív gondolkodás lehet a legnagyobb kátyú a boldogságunk útján, ami akár teljességgel meg is tudja akadályozni a céljaink elérését.

Ügyelj a gondolataidra mert szavakká lesznek.
Ügyelj a szavaidra mert tettekké lesznek.
Ügyelj a tetteidre mert szokássá válnak.
Ügyelj a szokásaidra mert a személyiségeddé lesznek.
Ügyelj a személyiségedre mert az meghatározza a sorsod.

Lao-ce

A fókusz az egyik legfontosabb képesség: ha rosszul használod rossz dolgok jönnek, ha jól használod pozitív dolgokat vonzol majd be. Éppen ezért kell figyelned arra, hogy a fizikai és mentális egyensúlyod stimmeljen. Egy sztori következik:

Egy kosárlabda csapat játékosait 3 kategóriába osztották. Az első csoport az edzés végén egy órát gyakorolt büntetődobásokat. A második csoport csak elképzelte egy órán keresztül, hogy kosárra dobál, a harmadik csoport fél órát gyakorolt, fél órát elképzelte hogy dobál. Több héttel később felmérték a fejlődést, és a harmadik csoport fejlődött a legtöbbet a büntetődobásokban.

Mi a tanulság? Hogy nem elég a rutin dolgokat végezni ahhoz, hogy átlagon felüli eredményeket érjünk el, élesíteni, trenírozni és gyakorolni kell magunkat szellemi síkon, hogy fejlődhessünk.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

 

Inspiráció: Mind Gym Gary Mack & David Casstevens, és National Geographic

süti beállítások módosítása