Business & Café

7 trükk, ami MINDIG beválik ha érvényesülni akarsz!

01 már 2017

Nem tudod elérni amit akarsz, vagy csak nehezen? Esetleg azt sem tudod, hogyan kezdj hozzá? Létezik egy trükktár, amik minden esetben beválik!

037.png

Bloggerként hamar szembesültünk vele, az embereket nem mindig győzik meg a szép szavak, egy jól csengő márkanév, vagy egy szimpatikus misszió. Ilyenkor pedig jól jön néhány trükk, mutatjuk a legjobbakat!

Ezekkel nyertünk meg világmárkákat, híres embereket, olvasókat, nem beszélve a rengeteg pénzről!

1. A 'Kígyó feje'

038.png

Az első módszer, hogy ha kapcsolatba akarsz kerülni valakivel, vagy valamilyen céggel, akkor a legnagyobb főnöknél kezdj!

Nem szabad félni a nagy nevektől, ha udvariasan, tisztelettel, de határozottan próbálkozol, siker koronázza a próbálkozást!

Meg kell találnod azt az embert aki a szálakat mozgatja, és egyenesen nála kell kopogtatnod! Az utcáról beesve elakadnál a vállalati gépezet fogaskerekei között, az értetlen középvezetők, szigorú titkárnők világában. Nyerd meg a Főnököt, és már célba is értél!

2. Talajvíz

040_1.png

A jó öreg „B” terv. Ha a nagyfőnök úgy körülbástyázta magát, hogy megközelíthetetlen, a szervezeten belül kell egy szövetségest találnod!

Valaki a marketingesek közül, a titkárnő, egy volt osztálytársad aki most ott dolgozik, mindegy. Az egyetlen fontos szempont, hogy legalább egy összekötést ki tudjon harcolni a számodra!

3. Hitelesség gyár

041.png

A referencia gyakran fontosabb, mint az eredmények.

A referenciák gyorsan átláthatóak, könnyen megérthetőek, összehasonlíthatóak – kontextusba helyezik az adott személyt vagy céget, milyen kaliberű.

Éppen ezért fokozatosan kell építed fel magad, és a referenciáidat. Kezdetben még az sem szégyen, ha barátok, vagy a családod vállalkozása jelenti a legkomolyabb referenciamunkád, a kezdéshez elég lesz.

Arra viszont figyelj, hogy ne sokáig fújd ezt a lufit, mert ez tényleg csak az első lépések megtételéhez lesz elég.

4. A Méz-Máz módszer

042.png

A hízelgés (mert, hogy most erről lesz szó) nem kellemes, sőt a legtöbbünknek kimondottan kényelmetlen érzés, néha viszont igenis szükség van rá!

A saját dicséretét mindenki szívesen hallgatja, ezért ha a megkeresésed (például egy interjúfelkérés) alapja is az, hogy valakit megerősíts a kiválóságában, és ezt még világgá is kürtölöd, biztos lehetsz benne, hogy igent mond!

5. Időzítés

043.png

Az időzítés az egyik legerősebb fegyvered lehet, ha jól használod. Gondold csak végig, hogy mikor lehet rád a legnagyobb szükség és abban a kritikus pillanatban jelentkezz!

Mesélek egy saját sztorit.

Éppen egy kampány összeállításán dolgoztunk, amikor eszünkbe jutott: milyen jó ötlet lenne így ősszel egy borvidéken megvalósítani egy autó népszerűsítésére irányuló médiakampányt, vidék, lombok, kellemes színek.

Az első telefonhíváskor jöttünk rá, hogy az ősz a borászoknak a szüret miatt a leghajtósabb időszak, ezért egyáltalán nem érnek rá marketinggel foglalkozni.

Tanultunk belőle. Tavasszal átütő sikerrel valósítottuk meg az eredeti elképzelést.

Most már viszont sikerül ráéreznünk, hogy mikor működnének velünk együtt a legnagyobb örömmel – fesztiválokkal foglalkozni a nyáron például óriási buli volt és nagyon tanulságos munka is. Tartsd észben az időzítést!

6. A Bill Gates veje trükk

044.png

Ismered a viccet? Nem? Akkor vegyük át gyorsan!

Kohn mondja a fiának:
Ábrahám 30 éves vagy, itt az ideje, hogy megnősülj és én valami állást keressek neked.
- Ki jönne hozzám, hiszen én nem nagyon ismerek senkit, nem értek semmihez - mondja a fia.
- Mit szólnál a Bill Gates lányához ?? - kérdi az öreg.
- Hááát.... Nem lenne rossz.....
Elballag az öreg Bill Gateshez és azt mondja neki:
- Helló Bill! Mit szólnál hozzá, ha a fiam elvenné a lányodat feleségül?
- Na ne Kohn! Miért adnám oda? Ki a Te fiad - kérdezi.
- Hát Ő az Amerika Nemzeti Bank elnökhelyettese - feleli az Öreg.
- Hát lehet róla szó..... - vakarja a fejét Gates
Elballag az öreg az Amerikai Nemzeti Bank elnökéhez és mondja neki:
- Fel kellene venni a fiamat ide a bankba alelnöknek!
- Na nem, miért venném? Ki a maga fia? - kérdezi az elnök?
- Hát nem tudja? Ejnye.. Ő Bill Gates veje....

Van akinek ez csak egy vicc. Nekünk komoly munkamódszer.

A trükk lényege, hogy olyan függő feltételeket kapcsolsz, amik együtt tudnak megvalósulni. Hazudni nem szabad, de az ember annyi mindent mondhat anélkül, hogy hazudna!

Ha elmondod, hogy milyen irányban haladsz, kikkel tárgyalsz, milyen folyamatok kellenek a nagy célod megvalósulásához, segíteni fognak.

Korábban egy üzleti expón állítottunk ki, ahol egy networking eseményt is szerveztünk a standunkhoz. Ehhez felhívtuk a FIVOSZ egyik megyei vezetőjét, de ez még önmagában nem lett volna izgalmas. Elmondtuk neki, hogy tárgyalásokat folytatunk egy luxusautó céggel is, aki szintén partnerként jelenne meg. Így már neki is sokkal izgalmasabb volt.

12813937_897272513724222_8358681379240367806_n.jpg

Majd felhívtuk a BMW Budapest Motorst, hogy számára is értékes üzletemberek fognak találkozni nálunk, akik potenciálisan alkalmasak egy BMW megvásárlására. Végül a teljes 'i divíziót' elhozták.

7. A Trójai faló

045.png

A valódi célok álcázásának mindenki által ismert története. A lényeg, hogy nem mindig kell elmondani, mit akarsz!

Kértünk már interjút izgalmas cégektől úgy, hogy az interjú készítése volt az utolsó szempont. Igazából ügyfélnek akartuk megszerezni őket, és mivel az álcázás rendben volt, sikerült is!

Szivárogj be, álcázd magad!

ad_ad_01.png

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása