Business & Café

A telefonos értékesítés titkai: MIKOR telefonálj?

02 sze 2017

Elutasítanak? Szeretnéd telefonon értékesíteni a termékedet, de folyamatosan ideges emberekbe ütközöl, vagy csak szimplán nem figyelnek rád? Ezek azért lehetnek, mert nem jó időszakban kerested meg őket. De akkor mi a megoldás?63245.png

Tóth Patrik vagyok, a Business and Café csapatának értékesítési vezetője. Minden nap rengeteget ügyfelezek, rengeteget tárgyalok, rengeteg kisebb-nagyobb sikert érek el minden nap. Egy médiaügynökség portfóliójának értékesítése közben is blogger maradtam a szívem mélyén, és nagyon hiszek az értékes kontentben. A telefonos értékesítés még mindig az egyik legjobb módszer, erre tanítalak meg ma! Következzenek személyes tapasztalataim!

Melyik napokon érdemes?

Azt kell mondjam, a legkedvezőbb napok a hétfő és a szerda. Miért? Azért, mert a legtöbb esetben a hétfője mindenkinek üres, hiszen senki sem pakolja tele megbeszélésekkel az egész napot. Hétfőn a munka legnagyobb részét kiteszi az, hogy a kedd tele legyen megbeszélésekkel, ezért a hét második napján mindig tűzoltás zajlik, így a te cold hívásaiddal és a termékeiddel biztosan senkinek sem lesz ideje foglalkozni.

A hajtós kedd után ismét egy lazább szerda következik, amikor szintén azért megy a harc, hogy a lehető legsűrűbb legyen majd a csütörtök, így az emberek sokkal nagyobb eséllyel fognak türelmesen végighallgatni. 

A péntek az pedig már szigorúan felejtős! Hiába megvolt a hajtás csütörtökön, kimerülnek az emberek a hét utolsó munkanapjára. Fejben is már a hétvégi programokat tervezik, így megint csak nem fognak veled foglalkozni.

Mely napszakokban?

A leghatékonyabban (persze hétfőn és szerdán) a délelőtt 10 órától kezdődő egy-másfél óra, tovább nem érdemes próbálkozni, mert ezután már az emberek éhesek és ingerültek lesznek, ideges emberekkel pedig nem lehet üzletet kötni. Délután pedig egy órától kezdve nagyjából négyig mindenki ismét vevő lesz rád, mert az ebéd hatására mindenki kisimult és lehiggadt.

Még egy extra felismerés! Az ügyvezetőknél, vállalkozóknál rendkívül hatékony még a 17 és 19 óra közötti időszak, hiszen ekkor már az alkalmazottak hazamentek, a főnök kiküld még néhány e-mailt. előkészíti a következő napot, és ezek mellett még egy telefon is belefér.

Ráadásul ezek az emberek mindennap hívhatóak, hiszen ők folyamatosan leterheltek, elvégre a márkájuk még hétvégén sem pihen! - Persze a megkeresésüket tegyük hétfőtől péntekig valamely munkanapra, de náluk nincs kikötés, hogy mikor a leghatékonyabb, mert mindennap 17 és 19 óra között!

Összefoglalva a legtutibb, ha hétfőn és szerdán végzed a cold hívásokat délelőtt 10-től 11:30-ig, vagy ugyanezen a napokon 13 órától 16 óráig. Ha pedig ügyvezetőkkel, vállalkozókkal szeretnél beszélni, akkor a munkanapokon 17 órától 19 óráig a legalkalmasabb. Ezek után pedig nincs más dolgod, mint magadhoz venni a telefont és meghódítani a világot!

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása