Business & Café

A vevőszerzés 6 trükkje Patrikkal

15 sze 2017

Telefonon tárgyalni és embereket rávenni arra, hogy pénzt adjanak a termékünkért bizony nem egyszerű feladat. Hoztam most nektek 6 trükköt, amelyek megfogadásával profi sales-es szakember válhat belőled néhány kattintás alatt.patrik_telefon_cla.jpg

Sorozatomban több vevőszerzési, értékesítési trükkömet elmondtam, amelyek minden esetben hibátlanul működtek. Összegezve tekintsük át még egyszer, hogyan lehet egy cold leadből fizetős partner?

Miért és hogyan csoportosítsd a tárgyalási partnereidet?

Az első és legfontosabb pont, hogy mindig tudd, pontosan milyen kapcsolatban vagy a saját ügyfeleiddel. Lényeges, hogy ezeket a csoportokat nem szabad összekeverni és tudni kell, mikor lépnek át egy újabb fázisba. Az én csoportjaim a következők:

  • Lead
  • Cold Kapcsolatok
  • Warm kapcsolatok
  • Tárgyalási szakasz

Kipróbáltam már több csoportot is, viszont nekem ez a négy fedte le teljesen az ügyfeleimet, így bátran ajánlom neked is ezeket!

Lecke #1. Akkor is ilyen rendszerben gondolkodj, ha még csak kezdő call-os vagy, hiszen ennek a rendszernek a segítségével a későbbiek folyamán is tökéletesen el fogod navigálni magad, még a végeláthatatlan ügyféltömegben is.

Milyen eszközökkel könnyítsd meg a telefonos beszélgetéseidet?

A csoportosítás után egy újabb megoldandó helyzet elé állít téged az élet. Rendben van, hogy kialakultak a csoportok, de ötleted sincs, hogy 63 ügyfél összes adatát hol tárold úgy, hogy az mindig mindenhonnan elérhető legyen.

A megoldás egyszerűbb, mint hinnéd! Vegyél igénybe felhő alapú internetes szolgáltatásokat, így mindenhonnan elérhetőek lesznek ügyfeleid adatai. Ráadásul magányos farkasoknak, és csapatban dolgozóknak is bemutattam egy-egy ilyen szolgáltatást.

Lecke #2. Ezekkel a rendszerekkel megduplázhatod hatékonyságod, hiszen minden határidő és fontos dátum egy helyen lesz.

A telefonos értékesítés titkai: MIKOR telefonálj?patrik_telefonal.jpg

A hatékonyságod rendkívül csökkenhet, ha nem a megfelelő időben "támadod" be az embereket. A délelőtt tizenegy óra utáni, vagy a kedd délutáni hívások bizony nagyon gyengén fognak konvertálni. Az ok nagyon egyszerű - az emberek nem szeretnek mindig bizniszről beszélni. Na de akkor mikor éri meg telefonálni? A cikkből kiderül!

Lecke #3. Meg kell fontolnod, hogy mikor telefonálsz, mert a különböző időpontok különböző módon fognak konvertálni.

Egy tökéletes világban, hogyan nézne ki egy hibátlan telefonhívás?

Amikor már tudjuk, hogy mikor telefonáljunk meg kell tanulnunk egy minden esetre alkalmazható, ám könnyedén módosítható szkriptet. A telefonhívás pontos megtervezése ugyanannyira fontos, mint a telefonhívás időpontjának megválasztása.

Lecke #4. Ne félj az elutasítástól, mert még a legprofibbakkal is előfordul, hogy nemet mondanak nekik. Folyamatosan gyakorolj annak érdekében, hogy az ezredik hívás már tökéletes legyen!

Hogyan tudd meg partnereid költési hajlandóságát?

dsc_0203_2.JPG

Most már tudod, hogy mikor telefonálj, tudod, hogy mit kell mondanod, de egy újabb feladatot adott neked az élet - nem tudod, hogy milyen ártartományban adj az ügyfelednek árajánlatot. Ez egy olyan többfrontos támadássorozat, amely végén csak te nyerhetsz! Miután megtudtál mindent, már tökéletesen a partneredre tudod szabni az ajánlatod.

Lecke #5. Az árajánlat elküldése után már kapcsolatotok a tárgyalási szakaszba lép, ahol ismertetned kell a hamarosan aláírandó szerződés feltételeiről, hiszen ha megijed a partnered néhány ponttól, akkor könnyedén elállhat a zsíros üzlettől!

Milyen egy médiaügynök élete belülről? Mikre érdemes figyelni?

Amikor már tényleg, de tényleg minden részletet tudsz a profi értékesítésről, akkor már azt hiszed, hogy megpihenhetsz, pedig ez koránt sincs így! Egy ügynök élete komoly napirendet és odafigyelést igényel, és nem lehet csak úgy eltűnni, mondván, hogy most pihennem kell, vagy épp elmentem síelni a haverokkal.

Lecke #6. Ha hosszútávon is sikeres akarsz lenne, akkor nem szabad kifogásokat keresned, hanem mindig elérhetőnek kell lenned, annak érdekében, hogy ügyfeleid imádjanak veled bizniszelni.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása