Business & Café

A sikeres emberek 9 pénzügyi alapelve!

09 nov 2017

Az igazán sikeres emberek meghozzák azt a döntést, hogy az eredményes pénzkezelési képességüket használják fel az üzletben. A mai világban elengedhetetlen az, hogy valaki saját magát képezze tovább, hogy sikeresen küzdhessen az élet nehézségeivel. Lássuk, mi a sikeres emberek kilenc pénzügyi alapelve!money.jpg

1. Soha sem pazarolnak! Nem élnek nagy lábon!

Az eredményes pénzkezelés egyik titka, hogy soha sem szabad akkora lábon élni, mint amekkorát valójában megtehet az ember. A világ leggazdagabb embereinek ez az egyik alapelvük. Ez a módszer azért is hatékony, mert így bevételeink egy részét a fejlődésünkre tudjuk költeni, ami abban segít, hogy még sikeresebbek legyünk.

2. Tisztában vannak az érték fontosságával.

Egy befektetésbe beleölt pénz, vagy egy finom étel megvásárlása között semmiféle különbséget nem tesznek. Abban a pillanatban, hogy kiadtak pénzt, már azt realizálják fejben, hogy ebből az egészből mennyi hasznot szerezhetnek majd a jövőre nézve.

image.jpg

3. Soha sem felejtik költségeiket a megváltozott körülményekhez igazítani!

Mostanában házasodtól? Ez biztosan kihatással lesz majd az egész hátralévő életedre! Mivel ez egy egész életet meghatározó 'mérföldkő' így az igazán sikeres emberek, a mellett (csak, hogy a példánál maradjunk) boldogok választottjuk oldalán, egyben mérlegelnek is, hogyan fogja ez befolyásolni a pénzügyeket. Miután ez megvan, már csak ehhez a megváltozott körülményhez kell igazítani az egészet!

4. Egy nap sem lazsálnak, minden nap azon dolgoznak, hogyan is lehet növelni a bevételeiket!

A sikeres emberek soha sem ülnek karba tett kézzel és várnak a csodára. Minden egyes nap fejlesztik magukat és olyan terveket próbálnak kidolgozni, amiknek a megvalósítása után, tudják növelni vállalataik sikerességét.

3151121150444change1.jpg

5. Nem hagyják figyelmen kívül az elemzéseket sem!

A pénzügyi sikeresség megkövetel néhány állandó munkát is. Egyik tipikus ilyen munka a pénzügyi beszámolók elemzése. Minden hónapban minimum fél órát szánnak ezen beszámolók kielemzésére és ha hiányt, vagy bármiféle problémát észlelnek, akkor nem félnek cselekedni!

6. Soha sem vállalnak óriási kockázatokat!

Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem lesz igaz! - tartja a kissé közhelyes mondás, ami azonban az üzleti életben egy nagyon fontos szempont. Ha ilyen ajánlattal találkozunk, akkor ne féljünk kérdezni!

Az első számú szabály: soha sem szabad pénzt veszítened! - Warren Buffet

7. Csak az erősségeikre koncentrálnak!

A világ óriási és számtalan veszélyt rejt magában! Éppen ezért a sikeres emberek megpróbálják megérteni az egésznek a működését.  Amikor egy üzlet sikeres, és pénz áll a házhoz rengeteg információval kell számolniuk. Ezért a Warren Buffet-hez hasonló sikeres emberek mindig tudják a határaikat és a fentihez hasonló helyzetekben is csak az erősségeikre koncentrálnak.

blogger-image--501869092.jpg

8. Nem restek mások tanácsát elkérni!

Az igazán sikeres emberek soha sem döntenek azonnal, mindig kikérik mások véleményét is egy adott ügyben. Például egy üzletember mellett mindig áll egy olyan könyvelő, aki mindig tudja, hogy mi a helyes döntés. Éppen ezért az üzletemberek minden esetben kikérik tanácsadójuk véleményét, ami segítségével hosszas megfontolás után meg tudják hozni a megfelelő lépést.

9. Soha sem helyezik az értéket más, fontosabb dolgok elé!

Mi a célja minden embernek? Az, hogy sikeres legyen. Az igazán sikeres emberek azonban felismerik azt, hogy a pénzügyi siker kulcsa a teljes sikernek, azonban ez egy apró részlet a kirakóban. Például a rengeteg pénz és a gyenge egészségügyi állapot nem egy nyerő párosítás.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása