Business & Café

4 kérdés, amire a saját bizniszed megnyitása előtt választ kaphatsz

13 nov 2017

Egy franchise iroda vezetése tökéletes ugródeszka lehet azoknak, akik bíznak magukban annyira, hogy később a saját lábukra álljanak és esetleg egy saját vállalkozásba kezdjenek. Ma utánajártunk, hogy milyen alapdolgokra kell felkészülnöd, ha szeretnél később saját vállalkozásba kezdeni!franchise.png

1. Csapatjátékos vagy-e?

Mint minden vállalkozás esetén, úgy egy franchise irodánál is megvan a végtelen szabadság, hiszen a saját üzleteden akkor dolgozol, amikor szeretnél, nem kell reggel nyolctól délután négyig robotolnod.

Amikor elkezdtem vállalkozni két dolgot tudtam: gazdag és szabad akarok lenni, ennyire egyszerű volt az egész. - Kulcsár Tibor.

Nem árt viszont odafigyelni, hogy bizony, nem egyedül vagy, hanem a saját irodádat egy teljes csapattal vezeted, és ennek a csapatnak a tagjaiért felelősséggel tartozol a saját irodádon belül. Arról pedig már nem is beszélve, hogy tágabb értelemben nézve, pedig az egész franchise hálózatért felelsz az anyavállalattól kezdve az összes többi franchise partneren keresztül mindenkiért.

2. Alkalmas vagy mások vezetésére?

Minden vállalkozásban, vannak főnökök és alkalmazottak egyaránt. Gyakran előfordul, hogy az erős egyéniségű emberek nem tudnak megfelelően bánni az emberekkel, és pocsék főnökök lesznek belőlük, amennyiben nem képzik magukat megfelelően. Ezért meg kell tanulnod kezelni az embereket már a saját franchise irodádon belül, hiszen a vállalkozói életben nem lesz rá időd, hogy megfelelően képezd magad ebben a témában, így a legjobb, ha már az elején elkezded a tanulást és az önfejlesztést!

3. Képes vagy folyamatosan megújulni?

Egy franchise iroda kapcsán nagyon fontos a folyamatos tanulás és a megújulásra való képesség. Kitűnő példa erre a Duna House franchise rendszere, ahol évente minden egyes értékesítőt és tulajdonost számon kérnek annak érdekében, hogy megfelelően tudják alkalmazni a szabályokat. Természetesen nem csak követelnek hanem oktatnak is az évente több alkalommal szervezett tanfolyamokon keresztül. Ez elengedhetetlen része a sikernek, mondja ezt Szalay Kinga a Duna House franchise igazgatója.

Rendkívül szerteágazó képzéseink vannak, annak érdekében hogy a legelső pillanattól kezdve sikeresen tudjon működni az összes rendszerünkbe tartozó iroda. Minden évben az összes iroda vezetőinek egy megújító vizsgát kell tenniük, illetve azoknak is, akiknél úgy látjuk, hogy a tevékenység során nem megfelelően alkalmazzák a szabályokat. Ez is a minőségbiztosítás része. Természetesen folyamatosan képezzük az értékesítőinket, hiszen több képzésünk is van minden egyes évben, hogy még hatékonyabbak legyenek a piacon. A tanulópénzt sohasem szerencsés megfizetni, ezt mi úgy oldjuk meg, hogy létrehoztunk egy értékesítési vezető képzőt, ahol az alapoktól indulva egy négy hónapos program keretein belül mindenre megtanítjuk, amire egy sikeres irodához szüksége lesz.

Nyilván nem csak egy franchise hálózat esetében nélkülözhetetlen szempont a folyamatos képzés, hanem később a saját vállalkozásod esetében is komoly hangsúlyt kell majd erre fektetned!

4. Biztos, hogy megtaláltad a neked passzoló piacot?

Az ember abban lehet igazán sikeres, amit szenvedéllyel csinál, és amiért képes mindent megtenni.

Ne olyan munkát válassz, ahonnan sokszor szabadságra mehetsz. Válassz olyat, ahonnan nincs szükséged szabadságra.

Nem is kell nagyon hosszú időszakra gondolni, ez akár néhány hónap alatt ki is derül, hogy tényleg szereted-e azt amit csinálsz. Ha úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnád magad benne, akkor tedd mindazt ellenőrzött körülmények között, és csatlakozz egy franchise hálózathoz!

Ha a gyakorlatból kiderült, hogy mégsem az lesz életed piaca, amit eddig annak gondoltál akkor sincs semmi baj, hiszen, bele tudsz kezdeni valami újba egy hatalmas tapasztalatcsomaggal a hátad mögött.

Nincs meg, hogy egész pontosan mit szeretnél csinálni, de tudod, hogy megvan benned a vállalkozói véna? Jelentkezz a Duna House franchise rendszeréhez, ahol rengeteg érdekes információt tanulhatsz meg az ingatlanpiacról, ráadásul tapasztalatszerzésnek sem utolsó. Még több infóért csekkold a honlapjukat, vagy olvasd el a Szalay Kingával készült interjúnkat a Mekkora biznisz sorozatunk legutóbbi részében.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása