Business & Café

Egy lépéssel a rivális előtt, avagy miért ne vesztegesd el a vasárnapod?

10 dec 2017

Vasárnap. Egy nap, amely hivatalosan pihenésre szolgál. A pihenés fontos is, azonban - mint mindenben - érdemes megtalálni az arany középutat. A vasárnap másnapja többnyire hétfő, amely a hét kezdete. Felmerül tehát a kérdés: Mennyire fontos időben megalapozni a hét indulását?tumblr_lb88b3lwfl1qauqvmo1_500_large_1.jpg

Úgy gondolom rendkívüli prioritást kell élvezni a korai tervezésnek. Ez azt jelenti, hogy egy átgondolt hétfő sokkal eredményesebbé teheti akár az egész hetet. 

Amíg a riválisod hétfő reggel betámolyog az irodába, és elkezd gondolkodni a "hogyanokról", addigra egy felkészült üzletember már elkezdte a felépített meetingjét, vagy a már megfogalmazott emaileket küldi ki. Kész koncepcióval ül az asztal elé.

1. Időt spórolsz

Ha bizonyos szintig átgondolt az életed, és eleget tudsz aludni, akkor vasárnap estére ki tudod pihenni magad. Érdemes a vasárnap délutánt, kora estét azzal tölteni, hogy átgondoljuk a hetet, ezzel rengeteg időt megspórolsz magadnak hétfőn. Reggel úgy indulsz munkába, hogy tökéletesen tisztában vagy azzal, milyen nap vár rád.

2. Lekörözöd a riválist

A konkurencia még csak hétfőn ül össze egyáltalán átvenni az előző hetet - te pedig már az aktuális teendőidet intézed. Ezek a tények magukért beszélnek. 

3. Hatékonyabbá teszi a heted

Lendületes kitörés, lendületes verseny. Az energikusan indított hét nagyobb eséllyel termel sikereket. Érdemes az üzlettársakkal, vezetőkkel ha röviden is, de átbeszélni a hét indítását, a főbb koncepciókat, hogy reggel már mindenki tudja a dolgát.

4. Magabiztossá tesz

A sikerek meghozzák a kellő jó érzetet. Sokaknak nehezen indul a hét, te mégsem közéjük fogsz tartozni. Az eredményesség és a sikerérzet elengedhetetlen a szakmában. Te vagy aki irányít, így a te hangulatod rezgi körbe a hatótered, üzletedet, munkádat.

5. Nem hagy eltunyulni

Csak azon a hegedűn lehet szépen játszani aminek tökéletesen feszülnek a húrjai. Ha túl feszes, vagy túl gyenge akkor hamisan fog szólni. Légy mindig éber, kész.

Köszönjük, hogy az értékes idődet cikkünk olvasására fordítottad! Tudtál róla, hogy elköltöztünk? 

Csekkold le az új oldalunkat, szeretni fogod!

businessandcafe.hu

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása