Business & Café

Nyomozd Ki A Gazdagságod! Avagy, Mit Tanulhatsz Üzletileg A Nagy Detektívektől?

07 máj 2015

Olvasva a címet azt gondolhatnád, mégis mi köze van a detektíveknek hozzám? Mindösszesen csak annyi, hogy sikeresek! A szakma csúcsán lévőktől pedig mindig tanulhatunk. Lássuk a nyomozózsenik mit adnak nekünk üzleti sikerességünkhöz!

o-private-detective-facebook.jpg

1. Levakarhatatlan, mint Columbo

columbo.jpg

Columbo karaktere klasszikus, a krimiipar egyik ikonja. A legfontosabb lecke amit adhat nekünk, nyomozati módszerében rejlik. Columbo felügyelő meglehetősen komoly mennyiségű, a szakmájához köthető tárgyi ismerettel rendelkezik, amit megérzéseire hagyatkozva kitűnően alkalmaz is. Mégsem ez a legfontosabb, hanem a címben is megfogalmazott levakarhatatlansága. Ha egyszer nyomon van, semmi sem tántoríthatja el. Megy és csinálja. Tekintve, hogy rendőr, ez azt jelenti, hogy rászáll a kiszemelt gyanúsítottra és addig nyúzza amíg el nem kapja.

És itt jövünk a képbe mi. Akik nem telefonálunk, nem küldjük el az emailt. A 'majdráérazholnapis' emberek. Alkalmazni kell a columboi-elveket és levakarhatatlanul a siker nyomába eredni!

2. Alapos, mint Poirot

o-poirot-facebook.jpg

Hercule Poirotnak a híres belga detektívnek, soha semmi nem elég jó, csak a tökéletes. Az egész ügy rekonstruálásához nem lehet túl kicsi a legapróbb részlet sem, a figyelmét száz százalékosan összpontosítja, ha dolgozik nem létezik semmi más a számára.  

3. Csak a lényeget, mint Sherlock Holmes

4a622c4dc247476c8ae223e2e1e2baab.png

Amikor Sherlock Holmes és Watson doktor összehaverkodtak, az utóbbi meg volt döbbenve, hogy újdonsült cimborája milyen tájékozatlan bizonyos kérdésekben, még a legalapvetőbbekben is. Holmes pedig elmagyarázta neki, ahhoz, hogy a világ legjobb detektívje legyen, nem szabad telepakolnia a fejét a lehető legkülönbözőbb 'lomokkal' amik csak a helyet foglalják. Csak azt akarja az ismeretei között tudni amire a sikere eléréséhez szüksége van.

4. A szabályok csavaros kezelése, Arsène Lupin

2199084_zvp_zhjc1q9tl9rhxced78_kc_0j2tugonbguchykxn7y6ndrwvt3tskaktsbdk0ydjzv1xjtywtqa_3w1er_w.jpg

Arsène Lupin, aki betörő és detektív egyszerre, azt hiszem megtaníthat minket vállalkozókat arra, hogy természetesen jogszerűen eljárva, a törvényeket betartva, is sokféle módot találhatunk a dolgaink ügyintézésénél. Nem véletlen mondták nálam sokkal nagyobb üzleti zsenik, hogy: A boldogságodhoz három dolog kell: egy jó fogorvos (esetünkben ők a legkevésbé meghatározóak), egy jó ügyvéd, és egy jó könyvelő! Tehát egy ügyes ügyvéddel és könyvelővel a szabályok betartásával is lehet pénzt megtakarítani.

+1 Egyedi mint ők mindannyian

Detektívjeink mindannyian egyedi karakterek. Ugyanazt csinálják többé kevésbé, de mégis kitűnnek a mezőnyből. Én hiszem, hogy egy jó vállalkozással is ez a helyzet. Vigyél bele egy kis színt, legyél egyedi, és a legfontosabb: legyél a legjobb!

moremoremore.png

facebook_icon02.pngBusiness & Café - a Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

 

(Képek: Huffington Post, images3.cinema.de)

süti beállítások módosítása