Business & Café

Miért és hogyan bővíts a pénzügyi komfortzónádon?

23 jan 2016

Több pénzt szeretnél? Úgy érzed folyton csak keretekbe ütközöl? Jó eséllyel a pénzügyi komfortzónáddal van a baj!

20151204141101-dollar-money-business-concept-cash-economy-bond-price-economic-trade-bill.jpeg

Kevesekben tudatosul, hogy komfortzóna a mindennapi pénzügyeink terén is létezik. Pedig gazdasági szempontból ugyanúgy behatárolja az életünket, és sokszor ez a gátja az anyagi fejlődésnek. Hogyan lehet megváltoztatni?

1. Azonosítsd a határokat

Ahhoz, hogy anyagilag is sikeresebb legyél, először szintén vedd górcső alá, hol vagy most, egyénileg. Mi az az összeg, aminél több sosem szokott lenni a bankszámládon? És mennyi, aminél kevesebb szintén nem jellemző? Az alsó és a felső határok mesterséges korlátokat képeznek. Önvédelmi mechanizmusok lépnek fel a közelükbe érve, így saját magad húzod vissza a kényelmes határok közé, ha nem veszed észre.

Ahhoz, hogy megkapd a helyes válaszokat, először fel kell tenned a helyes kérdéseket.

shutterstock_188997848.jpg

2. Családi minták

Pénzügyi szempontból is meghatárózó, milyen mintákat sajátítottunk el, csak ezeket tudatosítva lehet átírni a forgatókönyvet. Vizsgáld meg egyes családtagjaidat, hogyan bánnak (vagy bántak) a pénzzel, ki keresett többet, és általában ki kinek adott, kinek milyen költekezési szokásai voltak és vannak, körülbelül mekkora a család vagyona. Így azonosítod be a család pénzügyi komfortzónáját.

Nem az számít, jártunk-e már sötét házban, hanem hogy sikerült-e kijönnünk belőle.
- Theodore Roosevelt-

3694_bigger.jpg

3. Írd újra!

Most már tudod, hol tartasz. Következő kérdés: hova szeretnél eljutni? Milyen életet szeretnél, és ehhez mennyi pénz szükéges havonta? Írd le! Külön, cetlire is. Tedd ki szem elé, és bele a pénztárcádba, hogy lásd, szoktasd magad hozzá. Hogyan tudsz több pénzhez jutni? Összpontosíts az erősségeidre, és a képességeidre. Vedd észre a lehetőségeket, ezekkel hogyan tudsz több pénzre szert tenni.

Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!

tumblr_n3xsa2z6nb1tubinno1_1280_1.jpg

4. Képezd magad

A pénz csak egy eszköz. Fektess be saját magadba, sajátíts el gondolatokat olyan emberektől, akik már sok céljukat elérték. Elkezd ezáltal megváltozni a gondolkodásmódod, sikerre hangolódsz. Azonban a tanulás ott kezdődik, hogy ezeket felismered a saját életedben, és eszerint, a megváltozott gondolkodásmód szerint cselekszel, és így figyelsz meg dolgokat. Bízol magadban és másokban. Végül, ha kitartasz, te is olyan leszel, mint akikre felnézel.

A világ összes pénze sem ér semmit, ha fogalmunk sincs, hogyan bánjunk a pénzzel.
-Adam J. Jackson-

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

anna_200.jpgSipos Anna Ilona
A BME Gépészkarának hallgatója vagyok, áramlástannal és matematikával foglalkozom, ezen felül tanítok is. Szeretek gondolkodni a különféle jelenségeken, megérteni azokat, határterületeket összekapcsolni. Emellett egészség-és szépségkultúra területen is dolgozom.

süti beállítások módosítása