Business & Café

4 dolog amit véletlenül se felejts otthon, ha üzleti útra mész

02 már 2016

Összecsomagolni és a legjobb darabokat kiválogatni egy üzleti útra, a férfiak számára is igényes feladat. Már induláskor érdemes odafigyelni, milyen stílusban utazol. Átszállás, rohanás a repülőtéren, vagy vasútállomáson, elcsípni az utolsó taxit. Olyan élethelyzetek, melyekhez elengedhetetlen a kényelmes ruha és a praktikus kiegészítő. Nézzük, mi kell ahhoz, hogy egy hosszú, üzleti úton se kelljen lemondanod kedvenc darabjaidról.

la-move-ls-03-0215_1024x1024.jpg

Egy férfinak mindig ügyelnie és figyelnie kell arra, hogy a kabát, a zakó ne gyűrődjön, a számítógép és a fontos dokumentumok egy üzleti úton is kéznél legyenek.

1. Praktikus táska, vagy koffer

A megfelelő táska, vagy bőrönd elengedhetetlen része egy sikeres business útnak. A legnagyobb gondot általában az öltöny szállítása okozza, azonban manapság ezt a problémát megoldja helyettünk az ún. garment bag. Speciális belső elrendezése úgy lett kialakítva, hogy elég egyszerűen belehajtani az öltönyt és már indulhatunk is. Ha azonban nincs ilyen táskád, és inkább bőröndbe pakolnál, ahol egy helyen megtalálod a legszükségesebb dolgokat, akkor sincs semmi baj. Ebben az esetben érdemes először öltönytartó zsákba tenni öltönyöd.

511211349bi01.jpg

Ruháidat érdemes, már a hotelbe érkezést követően kicsomagolni. Ha az út során öltönyöd, vagy inged kicsit meggyűrődött és nincs időd a vasalásra, segíthet egy jól bevált praktika. A vállfát az öltönnyel és az inggel együtt akaszd fel a fürdőszoba belső ajtójára és engedj gőzölgő, forró vizet, majd hagyd pár percre, hogy a forró gőz csodákat műveljen.

A rövid üzleti utakra elég lehet egy vállra akasztható bőr társka. Ebben az esetben elég egyetlen öltönyt magaddal vinni.

2. Az elengedhetetlen mokaszin

A mokaszin a legjobb választás, ha stílusosan, de mégis kényelmesen kívánunk utazni. Az ellenőrző kapuknál könnyen levehető és a repülés során is komfortosabb érzést biztosít egy fűzős cipőnél. Ráadásul öltönyhöz és smart casual öltözethez is jól passzol.  A legtöbb találkozón is megállják a helyüket, amennyiben nincs több hely cipőnek a bőröndödben.

1438998284809.jpg

3. Kényelmes, de elegáns – Chino nadrág

A chino nadrág az egyik legideálisabb választás hosszú üzleti utakon. A nadrág színét tekintve érdemes a naturális színeknél maradni, mint a barna, világosbarna, olajzöld, tengerészkék. Hosszú utakon nem javasolt a szűk fazon viselete, maradj inkább a bővebb, de kényelmesebb megoldásnál. Egy zakóval kiegészítve kisebb meetingekre is figyelemreméltó megjelenést kölcsönöz.

011.jpg

4. Zakó

Zakóválasztásnál előnyös a puha, könnyedebb anyagokra helyezni a hangsúlyt, amennyiben csak egy öltönynek van hely a bőröndödben. A puhább anyag kényelmesebb és kevésbé érzékeny a gyűrődésre ha úgy döntesz leveszed, vagy kénytelen vagy kézbe venni. Viselheted bárban, vagy egy business vacsora keretében is.

img_6322-1600x1200_jpg-.jpg

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

kornelia_200.pngKovácsová Kornélia
Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen vagyok végzős marketing mesterszakos hallgató. Az egyetemen fokozatosan alakult ki bennem az érdeklődés a marketing, PR és üzleti tudományok iránt. Tudományos Diákköri munkámat a márkaszemélyiségekről írtam, szakdolgozatomban pedig részleteiben is kutattam az arcok jelentőségét a márkák mögött.

süti beállítások módosítása